Bogdan Stoica: Doar o demisie? Păi eu aștept vreo două mii!

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Și-a dat demisia Budăi. Tragic moment. Dacă nu apărea povestea cu azilurile, Budăi ar fi fost în continuare pe post, n-am fi știut niciodată cât este de incompetent, de cinic și de vindicativ. Și e cumva paradoxal, măcar la ministerele astea care au grijă de oameni ar fi fost logic să fi avut iubitori de oameni.

Demisia lui Budăi nu ajută însă cu nimic în problema bătrânilor din aziluri. Eu, de exemplu, nu i-aș fi acceptat-o. „Cum adică pleci? Stai aici și repară ce-ai stricat. Nu mai ești ministru, dar te fac responsabil de rezolvarea rapidă a problemei, nu mai dormi acasă până nu-mi dai vești bune”, i-as fi spus eu.

Aștept, însă, cu maxim interes, demisia sau demiterea a vreo două mii de persoane. Cele 17 agenții care se ocupă de bătrâni au, împreună, zeci de mii de oameni în toată țara. O parte dintre ei au fost implicați în autorizarea, verificarea și controlarea azilurilor. Sunt cei care au știut, laolaltă cu polițiști, polițiști locali, jandarmi, funcționari din primării, notari, avocați, judecători.

Am mai scris-o o dată: nu se putea ajunge la o asemenea rentabilitate din exploatarea bătrânilor fără complicități majore în tot sectorul bugetar al României. Iar dacă toți ăștia mulți nu vor fi strânși cu ușa, nu vom afla niciodată cât de sus au ajuns șpăgile din afacerile cu bătrâni.

Mai las 50 de cenți pe subiect: are cineva chef să verifice dacă/cum s-a votat cu urna mobilă în azilurile astea?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL