Bogdan Stoica: Don’t look up 15 minute

Bogdan Stoica

Câte subiecte, nu? Armele NATO trec granița Rusiei, s-au bătut unii la Belciugatele, ni s-au înecat niște tineri în Italia pentru că au vrut să facă poze într-o zonă riscantă, Trump riscă pușcăria. Și cu toate astea, eu mi-am găsit alt subiect. PLX 418. Un proiect de lege care a trecut tacit de Senat și se îndreaptă discret spre Camera Deputaților.

Ceva banal, care include la Articolul 9, chiar după „planificare multifuncţională şi interconectivitate pentru a crea un spaţiu public solid, dinamic, cu funcţiile şi conexiunile grupate impreună în amprenta spaţială pentru a proteja împotriva efectelor schimbărilor climatice şi pentru stocarea carbonului precum şi pentru a reduce cererea de transport” și imediat înainte de ” reducerea sarcinii administrative şi reducerea termenelor pentru emiterea actelor administrative prin digitalizarea operaţiunilor administrative din domeniul urbanismului” următorul pasaj: asigurarea reţelelor de transport şi mobilitate, promovarea transportului durabil şi imbunătăţirea siguranţei rutiere, punerea în aplicare a conceptului „oraşul de 15 minute”. Linkul spre PLX 418 este AICI.

N-am de gând să scriu nimic negativ despre acest proiect de lege. Dacă nu ești prost, te descurci singur pe google să vezi despre ce este vorba, iar dacă ești prost – atâta pagubă. Ce vreau eu să scot în evidență este această agendă ocultă a parlamentarilor români. Cum e posibil să-i vezi pe toți la tv discutând la infinit despre probleme pe care nu le rezolvă nici picați cu ceară, iar în Parlament punând la cale diverse manțocării legislative care pot schimba – și nu în bine – societatea?

Cam cât de proști suntem dacă mai alegem o dată acest tip de politicieni care ne zic non stop don’t look up? Cum îi alegem? Cum îi convingem să facă ce vrem noi, nu ce vor ei?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: