Bogdan Stoica: Două știri care mă fac să dorm liniștit

Bogdan Stoica

Un polițist local de 54 de ani din Suceava s-a împuşcat ieri în cap într-un poligon din judeţul Botoşani, chiar sub ochii supraveghetorului. A fost, potrivit martorilor, un suicid clar, ceea ce mi se pare o veste bună. Avem nevoie de oameni în administrație: calmi, organizați. În lupta cu hoardele de huligani ai orașelor, asemenea polițiști locali pot să identifice rapid oportunitatea de a acționa ferm, cu toate competențele. Sunt mândru de sacrificiul de la Suceava. Suntem pe drumul cel bun.

Câteva sute de kilometri mai la sud, Ministerul Apărării Naţionale a chemat vreo șase mii de rezerviști din Prahova şi Dâmboviţa la un exerciţiu de antrenament. Unii dintre ei s-au predat chiar înainte să înceapă exerciţiul. Un domn extrem de capabil și de patriot a abandonat exercițiul din cauza şosetelor scurte care au permis bocancilor să-i roadă călcăiul. Zdai seama că și-a luat șosete de-alea, de italian, care abia se văd din mocasini. Alea erau așteptările lui. Lui i se spune zilnic că suntem în siguranță, că scutul NATO e imbatabil, că Rusia e praf și că armata română e top și că se fac aceste exerciții doar ca să-l enervăm pe Putin. Probabil se aștepta la niște șlapi comozi, la un prosecco, la niște cubulețe de parmigiano cu piper. Rosul bocancilor a fost forma lui de protest față de o armată incapabilă să-i asigure șosete înalte. Doar n-o să-și la el așa ceva, pe banii lui, când România a dat peste zece miliarde de dolari pe avioane F35 și sisteme Patriot. „Unde sunt banii de șosete, hoților?”, ar fi trebuit să strige rezervistul ca să mă umple și mai tare de mândrie. Așa-s românii, nu-i poți călări când vrei, cum vrei, ca pe alte neamuri.

Erau și alte știri militare pe net, dar mi-a fost frică să le deschid. Nu mai suportam alte vești bune. Nu vreau să încep să cred că noi suntem adevăratul popor ales să conducă lumea.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: