Bogdan Stoica: Dreapta Uimită și sondajele

Bogdan Stoica

Ai văzut sondajul INSCOP? Te întreb despre el pentru că a fost acceptat cam de toate partidele, inclusiv de cele care s-au temut că nu mai fac pragul electoral. Se referă la euroalegeri și spune că PSD-PNL dețin locul unu, AUR – locul doi iar Alianța Dreapta Unită e pe trei. Cifrele sunt 43%, 20% și 13%.

E un dezastru total. Judecând după reprezentarea în parlament, consilii județene și locale, pe locul 1 ar fi trebuit să fie doar PSD, pe locul 2 trebuia să fie PNL, AUR n-ar fi trebuit să apară în top iar ADU trebuia să dețină vreo 25 de procente, nu 13, pentru că e formată din trei partide.

Să lăsăm locul 1 și locul 2 deoparte, pentru că cele mai multe geamuri sparte le au fix cei mai curați dintre politicieni, unii care au fost la putere puțin timp, sub alte denumiri sau deloc. După logica electorală, având și destule nume cu studii superioare și cool, alianța dintre USR, FD și PMP trebuia să fie marele favorit al acestor alegeri.

Din păcate, ADU e subiect de glume. Necondusă de Băsescu, Mișcarea Populară nu reușește să treacă de stadiul găină fără cap. Condusă de Ludovic Orban, Forța Dreptei nu reușește să transmită ideea că aici sunt adevărații liberali. Cât despre USR – nu mai e nimic de zis, Drulă reușește să saboteze acest partid în fiecare zi.

Parafrazându-l pe Băsescu în dialog cu Năstase acum vreo douăzeci de anișori (cum de a fost condamnat, măi Adriane, poporul ăsta să aleagă între doi comuniști?) putem spune că blestemul continuă și azi. Opoziția actualei puteri e o glumă proastă. Cei numiți populari sunt extrem de nepopulari, cei numiți forța dreptei au demersuri făcute cu două mâini stângi iar cei care se laudă cu salvarea altora nu reușeșc să se salveze nici pe ei. Toate cele trei partide arată de parcă sunt doar niște vehicule pentru niște sinecuriști incompetenți, mediocri și plictisitori care vor să-și conserve puterea, influența și relevanța.

Doar un exemplu las aici: scandalul Roșia Montana. Într-un moment în care toată țara s-a bucurat că scăpăm de o plată cât rezerva de aur a Băncii Naționale, singurii supărați au fost cei de la Alianța Dreptei Unite În Inadecvare Și Ridicol. Și acum se miră că nu-i place nimeni. Că nu cresc în sondaje. Ca niște proști care au blocat liftul și se vaită că n-au aer.

Martorii lui Drulă au 13 la sută pe 8 martie 2024. Pe cât punem pariu că o să aibă mai puțin pe 8 aprilie 2024?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL