Bogdan Stoica – Dreapta Uimită

Bogdan Stoica

Unii o să plângă, unii să dea de băut. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu se mai regăsește în conducerea partidului. N-o să fie nici pe listele pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. N-o să mai fie nimic în afara unui bătrânel care mai bea ceva, mai răcește, ca orice ortodox. Adică o să fie un irelevant.

Mi-a plăcut mult cum l-a curentat Eugen Tomac, președintele PMP. Putea să spună doar „nu va mai candida”, dar n-a ezitat să adauge „nu se implică în activitatea noastră de mai mulți ani”. Exact cum a făcut furnica cu greierele, în celebra fabulă: nu doar i-a refuzat mâncare și adăpost, dar i-a și spus vreo două, l-a făcut leneș și nechibzuit.

Așa face orice progresist de nădejde al omenirii. Spiritul critic, combativ, trebuie să fie prima lui calitate. Iar Tomac se așează, zilele astea, la masă cu doi corifei ai politicii globale, Drulă și Orban, ambii având lungi caziere în criticarea foștilor șefi și colegi.

Mărturisesc și că îmi place mult noul proiect comun al PMP, FD și USR. Am făcut și eu, o dată, o salată dintr-un măr, un morcov și o țelină. Nu s-a putut mânca, dar arăta foarte bine. Cu salata aia în mână arătam preocupat de sănătatea mea, cool aproape de hipster și combantant al amprentelor de carbon ale porcului și vacii.

Îmi place și numele. Dreapta Unită sună ca un banc. Primul cuvânt e puternic legat la români de divinitate (la dreapta tatălui, etc) și de manualitate (e mâna mea dreaptă, zici că am două de stânga, etc), iar al doilea emite trigger-i de naționalism, comunitate, stat unitar. Or, cele trei partide nu văd roșu în fața ochilor când aud asemenea mizerii. La fiecare discurs oamenii care-i ascultă o să intre în disonanță cognitivă, ceva ce doar PNTCD a mai reușit.

Vă garantez de acum: într-un an de zile Dreapta Unită o să fie atât de relevantă încât la următorul forum de la Davos toată lumea o să spună, uimită, că n-a auzit niciodată de ea.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: