Bogdan Stoica: E timpul ca sexul să se întoarcă în dormitor

Bogdan Stoica

Scandalul trans-Franței s-a terminat. După ce au invocat patruj’ dă tablouri vechi și au explicat în treijdă feluri mitologia din jurul zeului Bachus și a bacantelor, organizatorii ceremoniei Jocurilor Olimpice tot n-au reușit să răspundă la întrebarea: „de ce arată zeii ăia păgâni ca apostolii lui Iisus și de ce printre ei nu e nici o vietate heterosexuală, ci numai gay și trans?” Așa că s-au predat. Au închis taraba de PR, și-au cerut scuze și l-au rugat pe Musk să dea jos clipurile de pe Twitter. A fost un moment care în România profundă se numește „s-a bășit mireasa la slujba de cununie”. Va veni cu iertare, nu și cu uitare.

Era timpul pentru așa ceva. Propaganda minorităților sexuale a ajuns la paroxism. Aproape orice fenomen social trebuia tratat prin prisma lor. Oamenii i-au lăsat să interzică literatură, să dărâme statui, să rescris cântece și să redenumească filme. Să se urce cu fundul pe religie nu i-au lăsat, iar avertismentul dat prin hate-ul care a traversat sute de țări în 24 de ore nu poate fi ignorat nici dacă activiștii ăștia sunt și proști, nu doar speciali.

Sunt și alte semne că lucrurile se apropie de un moment periculos. În Germania, activista LGBTQ Anastasia Biefang tocmai și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea violenței și abuzurilor homofobe și anti-transgender în țară. Numărul infracțiunilor motivate de ură care vizează comunitatea lesbienă, gay, bisexuală și trans este în creștere în Germania, cazurile înregistrate oficial crescând cu 15,5% anul trecut, ajungând la 1.005 (link stire bbc). Violența transfobă, queerfobă și homofobă crește semnificativ mai ales la Berlin.

Se mai întâmplă ceva interesant foc în Germania. Exact ca useriștii la noi, acum vreo 10 ani, minoritățile sexuale au ajuns să se certe între ele. Acum două zile, la erlin, activiștii trans au închis un marș Lesbian Pride după ce lesbienele implicate au fost „demascate” că nu sunt atrase sexual de bărbați care „se identifică ca femei”. Activiștii au distrus unele dintre pancartele femeilor și au emis amenințări la adresa lor (link stire reduxx). Știu că-ți vine să râzi, dar nu despre asta e vorba. Iraționalitatea de masă e un pericol. Motive juste de luptă civică, cum ar fi discriminarea la angajare, au fost aruncate în derizoriu de genul ăsta de acțiuni extreme. Dacă lucrurile mai merg un pic în direcția asta riscăm să ajungem la prima cruciadă creștină care va avea loc ca un război civil european. Or, nimeni nu vrea asta. Hai să băgăm practicile sexuale înapoi în dormitor și să ne vedem împreună de viață. Altfel iese nasol.

 

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: