Bogdan Stoica: Efectul Putin

Bogdan Stoica

Momente istorice: Fox News, care are audiențe medii de vreo două milioane de americani pe minut, a difuzat pasaje din interviul lui Putin cu mențiunea „courtesy of Tucker Carlson Network”, adică cel pe care l-au concediat, iar CNN, cu o audiență medie de 600.000 de americani, a făcut în direct o criză de deontologie neputincioasă uitându-se la audiența interviului lui Putin: 10 milioane în prima oră, 50 de milioane în primele șase ore, etc…

Merită să vorbim despre asta, căreia o să-i zicem, pe scurt, neputință corporatistă.

În acest moment, nu mai contează ce-a zis Putin în faimosul interviu. Mai important mi se pare că omul a spart barajul mediatic și și-a impus narativul, vorbind 26 de minute despre istoria Rusiei și Ucrainei în cel mai performant vehicul media din lume, care nu a putut fi oprit de nimeni. Toată presa lumii, toate istericalele, toate acuzațiile și avertismentele n-au contat nici un pic, iar oamenii s-au comportat exact ca în „don’t look up”.

Vedem și noi asta, aici, în satul nostru e la marginea Europei. Avem mai puține butelii ca niciodată, dar buteliile explodează mai mult ca niciodată. Avem toate chimicalele înșirate pe napolitane, dar suntem în cea mai obeză perioadă din istorie. Internetul abundă în lecții și informații, dar nu le vizionează nimeni și suntem mai tâmpiți ca niciodată.

Din perspectiva asta, viitorul nu mai poate fi estimat după regulile folosite până acum. Poate că cei care vor să imprime o anumită direcție României – europeană, ecologistă, etc, vor trebui să o facă altfel. Sau poate o fac deja. Poate de-aia ne-am umplut de rareși și șoșoci  – ca să începem să ne uităm iar spre Davizi și Dănăili.

Apropo: tu te-ai hotărât cum o să fie anul ăsta, rău sau bun? Vrei să înveți, să economisești, să construiești sau să te uiți? Știi ce-o să votezi? Te mai vezi într-un loc anume peste cinci ani?

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: