Bogdan Stoica: FC Escobar Europa – FC Antidrog România, scor 20 la 0

Bogdan Stoica

Ai văzut ultima realizare a DIICOT? A prins un albanez, un muntenegrean și un român care traficaseră în România 4 kilograme de cocaină şi 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piaţă de peste 880.000 euro.

Frumos comunicatul. Aplaudăm, pentru că intenția trebuie lăudată, nu contează că se obține o victorie mică sau foarte mică, important e că luptăm, ținem pasul, suntem ca la Bahmut, nu ca la Azovstal.

Sau nu?

  • A fost o operațiune la pont. DIICOT știa că urma să intre marfa în România încă din luna mai.
  • Inculpații au avut sifoane sau prăduitori, pentru că li s-a știut fiecare pas făcut de când au intrat în țară.
  • Prada nu e așa mare. Un chil de coca se vinde într-un singur weekend, la un festival și două cluburi.
  • Nu e doar meritul DIICOT. Uitându-mă pe lista de mulțumiri de la finalul comunicatului DIICOT, aș zice că pontul a venit din rețeaua de informatori a poliției.

Știu, DIICOT nu are destui oameni, destulă infrastructură, salariile sunt mici, operațiunile speciale costă și nu-s bani. Probabil că pentru cât cheltuiește statul român primim destul. Dar nu e suficient.

Tot n-a explicat nimeni de ce nu s-a făcut aaaaabsolut nimic împotriva traficului și consumului de droguri până când astea nu au periclitat siguranța națională, că au ajuns să tragă pe nas și senatorii, deputații, polițiștii, judecătorii și ofițerii din serviciile secrete.

Tot nu se vede nici o acțiune împotriva traficanților cu acte în regulă, și aici mă refer la rețeaua medicală de psihologie-psihiatrie, care prescrie oricui vrea, pe bandă rulantă, cantități enorme de medicamente cu efect de drog de mare risc.

Tot ne lipsește capturarea unui Escobar. Avem numai fomiști și oportuniști, dealeri de ocazie și copii de bani gata care s-au uitat prea mult la Narcos.

Nu se aude nimic nici de conexiunile producătorilor și traficanților de droguri cu clanurile interlope și cu cluburile de motociclism, deși informații sunt destule. Nici nu mai zic de conexiunile cu poliția, justiția și politica, cred că am fost destul de clar mai sus.

Pare că noi ne facem încălzirea la vestiar, ca proștii, în timp ce echipa cealaltă a intrat pe teren și ne-a dat deja vreo doujdă goluri, ca în divizia D.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL