Bogdan Stoica: Feeling like Raed Arafat

Bogdan Stoica

„(…) Candidatul este conștient de semnificația mesajelor transmise în spațiul public nefiind relevant dacă acestea au fost transmise într-o calitate oficială sau nu. (…) doamna Șoșoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale (…) neputând fi tolerate manifestările și derapajele anarhice în spațiul public (…) exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice (…) temeiuri suficiente (…) doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său (…) respectarea Constituției și apărarea democrației – condiții pentru a candida la funcția de Președinte al României – îi sunt străine (…) nu este vorba despre schimb de opinii  ci despre promovarea unui discurs constant antidemocratic și antisemit (…) Curtea reține că înregistrarea candidaturii încalcă condițiile de eligibilitate (…) Curtea va admite contestaţiile formulate”.

Mai bine nu scriau nimic cei de la CCR. Mai bine o lăsau ca în prima variantă, aia cu semnăturile greșite sau nule. Așa, au deschis o cutie a Pandorei care nu va mai închide prea curând.

„candidatul este conștient de semnificația mesajelor transmise în spațiul public nefiind relevant dacă acestea au fost transmise într-o calitate oficială sau nu”. Și dacă nu e conștientă? Dacă doamna Șoșoacă e nino-nino? De unde știe CCR ce e limpede în capul doamnei? Apropo, de ce nu avem un test psihiatric pentru cei care vor să fie președinte? .

„doamna Șoșoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale”. Toți facem asta. La stadion, când 10.000 de oameni strigă „pe ei, pe mama lor”, se face apel la o trântă brutală și la un viol colectiv în viziunea CCR. Noroc că nu s-au pronunțat și pe tema asta.

„neputând fi tolerate manifestările și derapajele anarhice în spațiul public”. Unde au fost oamenii ăștia până acum? Din 1990 încoace, Vadim Tudor, Gheorghe Funar, Gigi Becali, deputatul Mitralieră și mulți alții au avut niște manifestări cu mult mai crunte decât ale Dianei Șoșoacă. Cum de și-au văzut liniștiți de carierele și viețile lor, dacă manifestările lor nu pot fi tolerate?

„exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice”. Care societate democratică? Aia în care plătim cu companii și zăcăminte accesul în UE sau în Schengen? Aia în care cineva care supără un președinte are parte de un dosar fals, martori care nu există și același judecător tras la sorți de 24 de ori? Aia în care nevinovați mor în închisoare și infractori notorii fac naveta Parlament – Monaco?

„doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său”. Asta da. Aici are dreptate CCR. Problema e că nu doar femeia asta se ocupă cu așa ceva. Toate leprele la costum care fură schimbând un „trebuie” cu un „poate” într-o lege fac același lucru.

„Curtea va admite contestaţiile formulate”. Și cu asta dăm drumul dezbaterii: „Cum naiba facem cu viitorul CCR, că ăsta nu e ok?” 

P.S. Sunt extrem de bucuros că Diana Șoșoacă nu poate candida la președinția României, extrem de trist că un asemenea om a devenit simbolul unei democrații fragile care trebuie apărată și bulversat complet că aceeași persoană a fost considerată ok pentru jobul de europarlamentar. Mă simt ca Raed Arafat în duminica în care trebuia să ne convingă că ciclonul Ashley a fost pe cerul României, dar s-a răzgândit.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: