Bogdan Stoica: Filmul prost al ecologizării Bucureștiului

Bogdan Stoica

Disclaimer, eu locuiesc în sectorul 7, mă uit la alegerile din București ca la Netflix, doar ca să treacă timpul. Dar ce-am văzut în weekend mi s-a părut penibil.

Doctorul Cârstoiu, un tip cu școală cât tot neamul lui Piedone din 1900 încoace, e târât la tot felul de acțiuni tovărășești, complet inutile, ca și cum l-ai duce pe Mozart să joace fotbal. Și vine omul cu ditamai cămașa albă, de o sută de euro. Nu-l critic: de unde să știi cum e să strângi din iarbă sticle și chiloți rupți când conduci un spital cât un sat mai mic? I s-a spus că e un eveniment, și-a pus omul cămașa de eveniment.

O cămașă la fel de albă a purtat Nicușor Dan care a ecologizat Delta Văcărești. Aici ridicolul a fost total: Nicușor Dan nu e nici bogat, nici din high-life-ul Bucureștiului, iar în orice Deltă te duci cu orice, numai cu cămașa nu.

Fără cămașă albă, ci cu un tricou popular, s-a dus la ecologizat tufișuri și Ciucu de la sectorul 6. Ăsta n-a fost ridicol, doar m-a enervat cu discursul: „puteam să facem curat și cu serviciile Primăriei, dar eu vreau să responsabilizez comunitatea, să participe și ea”.

Tocmai am terminat de enumerat trei oameni destul de deștepți și de cool, cu mult peste personaje bizare ca Piedone, Ciceală sau Clotilde. Mi se pare ridicol când oamenii cool se poartă ridicol iar candidații ridicoli se poartă cool. Ceva e greșit în toată povestea asta. Găsim și noi niște consultanți mai buni sau stingem lumina și predăm Bucureștiul unor nimeni?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL