Bogdan Stoica: Frizerul de la păcănele e o fentă, nu o soluție

Bogdan Stoica

Mai toată presa titra ieri că premierul Ciolacu a numit un frizer la conducerea agenției care reglementează păcănelele, respectiv Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Frizerul nu are nicio legătură cu industria jocurilor de noroc. Cristian-Gabriel Pascu, potrivit CV-ului său, este absolvent al unei Facultăți de Drept de la o universitate privată.

Din capul locului, vreau să-i iau apărarea frizerului. Logica prezentării lui este ultra-defectuoasă. E ca și cum ai scrie despre Leonard Doroftei în felul acesta: „Federația Română de Box a fost condusă de un turnător”, dând ca explicație că Doroftei a terminat Liceul Industrial nr. 1 Ploiești, profilul Metalurgie-Turnătorie.

Se prea poate, așadar, ca Cristian Pascu să fie o somitate a afacerilor, un guru al legislației, un fin cunoscător al fenomenului jocurilor de noroc și o persoană de o integritate morală rarisimă.

Dar tot degeaba ar fi. România nu are nevoie de schimbări la conducerea ONJN, ci de o nouă legislație, care să interzică o bună parte din puzderia de agenții de pariuri și de săli de jocuri care au împânzit România.

Iar legislația asta există, a fost scrisă, se află în Parlament. Problema este că parlamentarii nu reușesc să o voteze. S-o fi înțepenit în vreun sertar? A scăpat-o o femeie de serviciu pe jos și s-au incurcat paginile? De un an de zile nu avem niciun fel de vești despre faimosul război al păcănelelor pornit cu fanfara de Marcel Ciolacu.

Ca urmare: frizerul nu poate fi decât fenta. Dacă vrei să afli cum va fi viitorul, lasă fenta și uită-te după minge.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL