Bogdan Stoica: Geoană și Mirel din Turnu Măgurele

Bogdan Stoica

Unii dintre voi s-au supărat ieri, pentru că l-am evaluat negativ pe Geoană. Recunosc și eu: pe lângă șmenozeala lui Ciolacu sau laconismul lui Ciucă, fluența verbală a lui Geoană îl face să pară inteligent. Dar dacă ce auzi nu e decât o înșiruire de cuvinte? Dacă e doar o poveste care s-a mai spus, a mai funcționat o dată și a generat un rezultat negativ, ai mai fi la fel de convins că elocința lui Geoană îți va fi utilă dacă omul devine președintele României?

„Suntem aproape de finalul unei competitii, in care – după cum bine ştiti – noi am venit doar cu forţa noastră, cu entuziasmul nostru, cu spiritul nostru de echipă, cu credinta vie în schimbare. Într-o luptă murdară, nu de puţine ori mârşavă, noi nu am răspuns cu armele celor care ne-au atacat. Ne-au calomniat, punând in joc sume imense de bani furati din munca voastră. Noi n-avem bani; avem, însă, ceva ce nu poate fi vândut şi cumpărat: CREDINTA CĂ SLUJIM BINELE”.

Citatul de mai sus e din Emil Constantinescu, în pragul alegerilor din 1996. Toată campania s-a victimizat, a vorbit despre rolul lui mesianic și a acuzat o ocultă care i se opunea. A câștigat. Patru ani mai târziu, spunea „securitatea m-a învins” și intra în istorie ca președintele neputincios.

Acum rememorează discursul din ultimele zile al lui Mircea Geoană, de când a fost acuzat de probleme în teza de doctorat. Nu e plagiat, e fake-news. Nu va răspunde la asemenea calomnii. El și-a dedicat viața României. Cei care s-au unit acum împotriva lui nu vor putea învinge voința poporului român. Mirele, e fix ca în 1996. Ideile, verbele, metaforele – totul e identic, doar unele cuvinte au fost schimbate. Ți se vinde o anvelopă uzată drept nouă, Mirele. Uită-te mai bine, ce naiba, ești prost? Iar ești prost?

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: