Bogdan Stoica: George Simion președinte, gluma lunii

Bogdan Stoica

Am râs când am auzit la radio că George Simion a anunțat din SUA că va candida la președinție. Cred că ți-am mai povestit că fiica mea, când era mică, spunea că are un ponei invizibil în garaj. N-am contrazis-o niciodată, doar mă bucuram că nu-l bagă în casă.

Am râs și când am citit că George Simion spune că a fost invitat la cea mai mare conferință republicană din SUA, CPAC – Conservative Political Action Conference. Mi-am adus aminte de congresele PCR, când Ceaușescu ne povestea solemn că stilul lui de conducere a României spre socialism era elogiat de omologii lui din Burkina Faso și Coasta de Fildeș, sau că soția lui, Elena Ceaușescu, este doctor docent de onoare al Universității din Rwanda.

„Dau ca sigură participarea mea la cursa pentru președinția României. Probabil voi intra în turul doi cu candidatul socialist” a mai zis Simion. Ghici ce? Am râs din nou. Până vineri Simion susținea că au loc o o ditamai campania și o ditamai analiza în AUR, în care toate filialele discută cu toți candidații, de la el la Dan Puric, că cel care va reprezenta AUR la prezidențiale va fi anunţat pe 16 iunie. Și șmaf: imediat ce a călcat pe o mochetă atinsă de Trump – gata, s-a contaminat de mesianism.

„Alegerile a spus că au fost mutate mai devreme pentru că politicienii din România se tem foarte mult de mine”. Aici m-a nimerit la fix, eu chiar mă tem de un președinte care a fost la atâtea meciuri și a ratat atâtea piese de teatru. Asta deși e clar că e nu simt politic contextul, pentru el e clar că românii vor un președinte care are interdicție în două țări europene.

În altă ordine de idei, să știi că oricine putea cumpăra un bilet la Untold-ul republicanilor americani. De 50 de dolari primești un loc în sală. De 600 primești loc în primul rând. Și, tot ca laUntold, dacă știi vreun DJ sau vreun bodyguard, ai șansa să urci pe scenă, să faci un selfie și să postezi că te-ai combinat cu Armin van Buren.

E ok, George, te credem. Să nu uiți să bei apă. Liniștește-te.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: