Bogdan Stoica: I-am spart pe ruși. Încă puțin și ne predăm

Bogdan Stoica

„Am decis să desfășurăm în jur de 600 de soldați, pentru a întări linia noastră de apărare în partea nordică a Dobrogei. Am desfășurat radare, avem apărarea activată și am avut discuții cu partenerii noștri aliați (NATO) pentru a găsi soluții pentru a rezista în fața agresiunii ruse. În funcție de nivelul amenințării, suntem gata să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul românesc”. Declarația îi aparține generalului cu trei stele Gheorghiță Vlad, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării și a fost făcută într-un interviu acordat unui post de televiziune din Suedia.

Bizar. Foarte bizar. Presa românească n-a găsit pe nimeni relevant și cu două chestii rotunde în pantaloni care să-și asume o asemenea declarație. Cum au ajuns suedezii să facă interviul ăsta? Cine l-a intermediat? Cum s-au descurcat așa repede, că, dacă vrei să te acreditezi la MApN, durează o lună până ți se răspunde la primul email? Cine l-a ales pe generalul Vlad ca vorbitor? Mister total.

Sau interviul ăsta s-a făcut cu suedezii ca un favor? Pentru că ăia habar n-au avut ce să întrebe? N-au întrebat de bâlbâielile, dezorganizarea și minciunile spuse pe post de adevăruri de niște unii care, din păcate, reprezintă Armata Română?

Dacă ai chef, caută în arhiva PSnews primul meu text pe subiectul dronelor rusești căzute în România. Are vreo trei săptămâni și conține exact ce face armata noastră azi. Și asta reprezintă două probleme: 1. eu sunt un prăpădit de civil, pregătirea mea strategico-militară e sub cea a unui câine polițist.  2. armata a avut nevoie de trei săptămâni ca să facă ce-și imagina un câine polițist.

Deci, dacă drona aia era prima dintr-o serie de câteva sute, iar Rusia ar fi decis acum trei săptămâni să ne facă tuslama, ne-am fi luat-o timp de trei săptămâni până să apucăm să reacționăm. Dacă apucam, desigur.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL