Bogdan Stoica: Iar nu mai înțeleg nimic din ce face AUR

Bogdan Stoica

AUR, partidul românilor verzi și daci în proporție de 99%, a primit ieri două altoiuri occidentale: Mohammad Murad, om de afaceri de naționalitate libaneză s-a înscris în partid în aceeași zi cu Ilan Laufer, om de afaceri de origine israeliană. Chiar dacă presa a evitat știrea, e un moment important, un semnal că am inventat și noi pan-românismul. Sincer, eu credeam că doar Victor Orban al Ungariei, care vorbește despre pan-maghiarism, bate câmpii.

A nu se înțelege că am ceva împotriva oricărui cetățean de a se înscrie în orice partid. Problema pe care o ridic eu aici este inconsecvența. Chiar dacă nu sunt de acord cu toate ideile AUR, recunosc logica din spatele sloganului o Românie a românilor. E naționalism, un curent cu care sunt întrutotul de acord la nivel economic. Îmi place ideea de a purta șosete românești, de a îmbogăți un român, dacă tot dau banii pe șosete.

AUR are însă o problemă mai consistentă decât șosetele. Trebuie să-și șteargă trecutul. Sunt zeci, poate sute de declarații îndreptate împotriva alogenilor, asociați cu diverse interese oculte și cupole de putere ilicite, menite să spolieze românii de România lor. Mesajele astea au făcut ca AUR să ajungă la 20%, nu charisma lui Simion sau ideile formidabile de guvernare. Că astea au lipsit și lipsesc în continuare.

Culmea nu e că Simion a trecut senin peste toate dilemele înșirate mai sus, dar a mai adăugat una. A vorbit despre Polul Suveranist, la care mai participă Partidul Republican, Alianţa Naţional Ţărănistă, Partidul Forţa Identităţii Naţionale, Partidul Satul Românesc și Alianţa Renaştere Naţională, adică niște mașini cu cinci locuri și tot atâția membri de partid.

Să mor dacă mai pricep ceva. Polul Suveranist al lui Simion arată ca o lampă de-aia care atrage țânțari. Sau ca măreția șomerului de pe trotuar, care privește sfidător autobuzele cu muncitori care intră pe poarta unei fabricii, strigând „sunt liber să mor de foame, nu ca voi, sclavilor”.

Sau poate-mi bat eu capul inutil. Poate mă uit doar la o campanie. Sau, cum se zice mai nou, la o activare.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL