Bogdan Stoica: Între Salma Hayek și Sorin Grindeanu

Bogdan Stoica

Mă doare un genunchi, așa că deschid orice știre cu Salma Hayek. Iar ultima urma să mă ajute să devin un om mai bun, mai sănătos, pentru că „dezvăluia secretul” care o ajută pe Salma să stea departe de botox și de doctori: supa de oase. Cică e plină de colagen, de calciu, magneziu și fosfor, te menține tânăr.

Plin de încredere, am deschis și sursa principală a știrii. Un site numit Organic Authority. Ceva ca ANSVSA, dar pe formatul american. De unde aflu că Salma Hayek are un brand de cosmetice de îngrijire a pielii și că în această calitate, de afaceristă, a povestit pentru alt site, People punct com (probabil un fel de Avocatul Poporului), că supa de oase este plină de grăsime și de măduvă osoasă și că ea crede că este foarte bună pentru a te menține în zona fără dureri de genunchi.

Cum ar veni, n-am aflat nici un adevăr, nu am nici o certitudine. Doar că o femeie crede ceva despre ceva în care nu are nici o calificare, iar banii și notorietatea de care se bucură au calificat-o pentru a plasa pe internet niște adevăruri fragile destinate unor minți costelive.

Este exact ca în cazul lui Sorin Grindeanu, ministrul care crede că cei de la Apele Române și-au făcut bine treaba în problema inundațiilor de la Galați, dar nu pentru că s-ar pricepe la așa ceva, ci pentru că șeful Apelor Române e tovarășul lui, tot din Timișoara, acum doi ani a fost prins beat la volan și acum șase luni a cumpărat utilaje de 12 milioane de euro de la o firmă din Botoșani, nu direct de la firma producătoare sau de la importatorul pe România.

Amândoi mint de îngheață supa de oase, dar cu o diferență: în ultimii 20 de ani, Salma Hayek nu m-a costat decât câteva sute de lei, pe care i-am dat pe bilete de cinema, apă, popcorn, etc. În schimb, Sorin Grindeanu mă costă zilnic o sumă frumușică de bani, cu care zice că face drumuri și diguri deși plătește diverse supe de finanțe unor tovarăși de-ai lui. Salma nu mi-a cerut niciodată s-o votez, pe când Grindeanu insistă periodic să fac asta. Și chiar nu știu ce să fac: să cumpăr oase de vită sau de vițel?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: