Bogdan Stoica: Ionuț de la Mogoșoaia, candidatul meu preferat

Bogdan Stoica

Scuze. Mi-am propus să nu scriu despre un anume candidat, în campania asta dar Ionuț de la Mogoșoaia este senzațional, a devenit rapid useristul meu preferat. Cum m-a cucerit? Cu site-ul. Mesajele lui m-au înflăcărat pur și simplu. Uite.

  • Dinainte să intru în cursa pentru primărie cunoșteam vechile agende politice care au încetinit progresul în loc să îl propulseze spre viitor. Formidabil! Deci toți candidații știu lucruri despre orașele lor DUPĂ ce intră în campanie, dar useristul le știa DINAINTE!
  • Am ales Mogoșoaia (…) aproape de natură (…) dar nu am ales să stau în trafic cu orele când am treabă în oraș (…) Asta se întâmplă când oamenii nu își aleg un primar dintre ei. Nu. Asta se întâmplă când e aglomerație. Oriunde.
  • Cu ce mă lupt? Cu lipsa de implicare a oamenilor. Cu riscul că oamenii nu vor ieși la vot pe 9 iunie. Că oamenii nu au mutație sau măcar viză de flotant, pleacă în concediu sau uită că sunt alegeri. Wow. Useristul cere voturile oamenilor făcându-i nașpa. Așa se face.
  • În loc de promisiuni, vă arăt un plan cu tot ceea ce vreau și pot să fac. Wow din nou! Când toți îți oferă promisiuni, useristul vine cu o listă de promisiuni. Beat this!
  • Toate proiectele sunt importante și chiar prioritare. Da! Asta voiam să aud. Jos cu proiectele neimportante.
  • Atragerea de fonduri POR și PoIDS. Nimeni nu a mai făcut așa ceva!!!
  • Maximizarea impactului pozitiv asupra creșterii economice și minimizarea impactului negativ asupra mediului. Ce vorbești, nene! Asta da strategie!
  • Întocmirea unui studiu pentru identificarea soluțiilor. Pfoai. Sunt efectiv siderat de ce aud. Să cauți soluții printr-un studiu, nu ca fraierii de la alte partide, care doar caută soluții.
  • Campus școlar cu laboratoare, sală de sport și terenuri pentru diferite sporturi. Mamă-mamă-mamă, nici Dubai nu are așa ceva, corect?
  • Infrastructură corespunzătoare (…) încât locuitorii din Mogoșoaia să poată merge la serviciu în București cu trenul (…) putem atrage forța de muncă din București pentru zona industriala. Mai încolo zicea că e aglomerat, acum vrea să mai aducă oameni în sat. Foarte tare!
  • Acces echilibrat pe tot teritoriul comunei la serviciile educaționale, sociale, medicale, culturale, recreaționale (școli, licee, grădinițe, spitale, clinici, parcuri, centre recreaționale). Adică toate în centru, la distanțe egale de toți. Exact ca înainte, dar mai mișto.
  • Poziționarea corectă în relație cu Bucureștiul (…) evoluția de la stadiul de dormitor+depozit la comunitate vecină cu identitate proprie. Asta era. Să se termine cu hate-ul omniprezent la adresa mogoșoienilor! Nu suntem canapelele și cămările voastre! Nu vă mai lăsați șosetele peste tot prin Mogoșoaia!!!
  • În Mogoșoaia nu există locuințe sociale (…) în fiecare an consilierii USR au propus construirea unui fond de locuințe (…) primul pas va consta în realizarea unui studiu. Din nou, foarte tare să propui ceva timp de trei ani și abia apoi să te gândești la un studiu privind problema.

Nu e loc, că aș mai scrie. I-aș scrie și unui psihiatru, să-l întreb cum se poate așa ceva. Cum se poate ca simpla apartenența la un partid să genereze atâtea simptome identice și haioase foc.

În încheiere, vă rog să votați cu Ionuț la Primăria Mogoșoaia. Dar numai după ce vă dați seama că sunteți niște mogoșoieni demni, drepți ca brazii, plini de studii și atenți la maximizarea impactului pozitiv asupra creșterii economice și minimizarea impactului negativ asupra mediului. O să visez fraza asta, sunt sigur.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: