Bogdan Stoica: Jalnicul domn Geoană

Bogdan Stoica

Nici nu s-a răcit internetul de când zicea că nu e candidatul PSD, ci doar un independent ingenuu, și a și apărut solicitarea unui partid de buzunar ca Mircea Geoană să candideze la președinție. Ai ghicit, este fix același partid care i-a organizat lansările de carte.

Iar acum Geoană o comite din nou, in același registru dedicat parcă idioților. A scris Emilia Șercan că teza de doctorat a lui Geoană se încadrează la plagiat, pentru că un sfert din pagini sunt acoperite cu texte preluate din diverse documente prezidențiale americane fără citarea sursei. E ceva ce Emilia Șercan a făcut de-a lungul și de-a latul politicii românești, nu doar acum, nu doar pentru Geoană. Ce-a replicat marele politician fără partid? „Atacuri murdare”, „atacuri politice” și „campanie de fake-news”.

Zici că Geoană e liderul USR. Doar acolo orice atac, de orice anvergură, pe orice temă, este considerat din oficiu un fake-news. Doctrina nord-coreană de PR, în care nu există niciodată nici o vină, specifică până acum doar martorilor lui Barna și Cioloș, a fost împrumutată acum de Geoană. Bizar, nu?

La fel de bizar ca și site-ul domnului Geoană, plin de referiri la Franța ca prieten și partener strategic al României. Da, știu, și useriștii se au bine cu Franța.

Cum ar fi să vedem la toamnă un tablou politic care să plece de la coincidențele astea? O Lasconi sugrumată politic de biroul național al USR format din oamenii pe care i-a dat jos, un partid care are nevoie de un prezidențiabil care să ridice scorul la alegerile generale și o alianță între USR, partidul lui Geoană și o droaie de alte partide inutile societății, dar extrem de utile când vrei să nu pari pesedist. Aberant, azi, sunt conștient de asta. Dar câte aberații n-au devenit realități?

„Nu voi permite nimănui, din motive exclusiv electorale și, în mod evident, motivat politic, să pună la îndoială o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”, transmite Mircea Geoană. Scuze pentru referirea la Coreea de Nord, asta e specifică lui Mao. Numai ăla se considera permanent „la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”. Apropo, ce boală e aia în care vorbești despre tine ca despre o viață de muncă și studii?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: