Bogdan Stoica: Jenantul război împotriva lui George Simion

Bogdan Stoica

„Cu ce e diferit actul de a oferi analize medicale oamenilor de oferirea unui kilogram de zahăr sau a unei sticle de ulei?”, s-a întrebat ieri, retoric, un politician întrebat ce părere are despre dosarul penal întocmit lui George Simion. În caz că nu știi: niște procurori de la Slobozia au pornit o investigație privind caranava medicală făcută de AUR anul trecut pe care o consideră mită electorală.

Și politicianul, și procurorii, au dreptate, juridic vorbind. Niște cretini au făcut românilor o lege electorală atât de proastă încât ar trebui îngropată, nu anulată. Bugetul public finanțează cu sute de milioane de euro partidele. Șpaga politică pentru presă a devenit o obișnuință. N-ai voie să te promovezi decât în anumite feluri în cele 30 de zile cât durează o campanie electorală, dar în afara campaniei, adică trei ani și 11 luni, poți umple țara de mesh-uri și panouri. Și n-ai voie să dai nimic alegătorului. Nici măcar o brichetă, un pix sau un balon. De parcă ar fi cineva atât de bou încât să zică: „hohoho, ce brichetă frumoasă, domnule deputat, acum chiar vă votez, să știți, m-ați convins”.

Problema e cu inadecvarea.

Partidele au atâtea probleme cronice, de la șpaga dată presei până la minciuni cu acte în regulă și trădarea intereselor naționale încât o glicemie luată gratis de AUR la Slobozia chiar n-ar trebui să conteze. Iar procurorii de la Slobozia au atâtea clanuri interlope de destructurat, firme de deșeuri de închis și proxeneți de băgat la pușcărie încât nici n-ar trebui să aibă timp să se ocupe de examinarea genunchilor cu artrită din județul Ialomița.

Tot circul ăsta, cu Simion care dă șpagă sănătate unor amărâți, va duce la creșterea lui Simion și a AUR în sondaje. Vă dau scris. Iar politicienii și procurorii care au făcut asta posibil se vor foi jenați, anul viitor, când va veni vorba despre asta și când nici unul din ei nu-și va mai avea numele scris pe undeva.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: