Bogdan Stoica: M-am decis. Voi vota USR și REPER

Bogdan Stoica

Când ai timp mai uită-te pe știrile externe. Recomand Franța, pentru că, o dată cu încheierea mandatului președintelui Iohannis, vom face tranziția de la influența americano-germană la influența americano-franceză. Oricum eram francofoni, oricum avem acum tot atâția drogați cât are Parisul, clar suntem pe drumul european, deci suntem bine.

Ca să fii și tu bine, netulburat de bine, ca să-ți fie tranziția mai simplă și să pari cult în cap, este vital să fii la curent cu ce se întâmplă la nivel politic în Franța. De exemplu, zilele trecute Senatul francez a adoptat o lege care interzice tranziţia de gen înaintea vârstei de 18 ani. O idee absolut tâmpită a Partidului Les Républicains din opoziţie, care se teme că mulți copii vor regreta la 18 ani că la 16 ani au băut pe nerăsuflate freshurile de hormoni pentru sâni, păsărici etc. E un mister cum au reușit republicanii să facă de-o majoritate în Senat, pentru că forțele politice autentice, moderne, europene, au luptat din greu să oprească mârșăvia asta. Socialiștii, ecologiștii şi grupul macronist s-au opus. Mai mult, ecologista Mélanie Vogel le-a zis vreo două javrelor retrograde de la Republicani: „Adevărata problemă pe care o aveţi este că persoanele transsexuale există şi că nu puteţi face nimic să le împiedicaţi”. “Așa e”, probabil că a replicat din stradă un traficant de droguri, care există fără ca cineva să-i creeze greutăți. “Word, maaan”, a zis și un proxenet din the hood, aflat și el în aceeași situație ingrată, de a exista netulburat.

Mi se pare absolut superb. Să nu uiți să votezi cu ecologiștii, progresiștii și macroniștii, duminică, da? Și la euroalegeri, și la alegerile locale. Numai un vot masiv pentru USR și REPER ne va duce în rândul lumii. Vreau să avem și noi astfel de discuții europene, mai dă-le dracului de autostrăzi și wc-uri pentru școli. Vreau să avem hormoni sexuali pentru copii pe rețete compensate, că de diabetici și canceroși m-am săturat. Vreau ca Liga Națională de Fotbal să aibă trei segmente, nu ca acum, doar două, dedicate atât de sexist doar bărbaților și femeilor. Vreau fotolii roz în Parlament, vreau Partidul Consumatorilor de Greieri, vreau să fiu sigur că următoarea mea iubită va fi cel puțin 30% incertă sexual, ca să mă ajute să mă schimb în bine. O să votez și USR și REPER, chiar dacă buletinul de vot se anulează astfel, pentru că și asta vreau să se schimbe, să putem vota cu oricine vrem, oricând vrem. Hai să nu mai fim atât de hetero-electorali. Genul ăsta de legislație, ori votezi cu un partid, ori se anulează buletinul de vot, mi se pare cel puțin partidofobică. Nu?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: