Bogdan Stoica: Marcel Ciolacu luptă din greu pentru boii de la bicicleta Austriei

Bogdan Stoica

Să râdem de gluma lui Marcel Ciolacu, care ieri a anunțat că în decembrie România va da Austria în judecată, dacă va vota împotriva aderării României la Schengen. Trebuie să fie o glumă, pentru că la ora la care Ciolacu o spunea se știa deja că un asemenea dosar nu are nici o șansă de reușită.

Dacă nu e glumă, e semn că Marcel Ciolacu ar trebui să-și dea demisia, pentru că n-ai cum să ții premier un tip care nu știe mecanisme esențiale de politică externă. Cum ar fi, de exemplu, că nu dai în bâtă, ci în mâna care o ține.

Cu alte cuvinte – să facem enunțuri simple, da?, să priceapă și premierii – dacă ar fi să dea pe cineva în judecată România ar trebui să vizeze Uniunea Europeană.

Austria n-ar avea unde să voteze, dacă n-ar fi membră JAI, un mecanism oficial al Uniunii. Votând aiurea, împotriva documentelor pe care le avem și a spiritului JAI, Austria nesocotește Uniunea Europeană. Care nu zice nimic.

Din nou, într-o formă simplă, pentru știi tu cine. Dacă fiul tău își rupe mâna pe toboganul de la locul de joacă, dai în judecată Primăria. Dacă un copil de 9 ani îți sparge parbrizul mașinii, te îndrepți financiar împotriva tatălui lui. Când ANAF vede că tu i-ai plătit blana lu’ pisi din banii firmei, se îndreaptă împotriva sereleului tău.

„Ciolacu a mai arătat că urmează să vadă, cu Reprezentanţa României şi cu Ministerul de Externe, care sunt paşii cei mai buni”. Alt delir. Omul emite o soluție și apoi spune că încă n-a verificat dacă ar fi eficientă. Bine că nu-i chirurg, nu?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL