Bogdan Stoica: Mila inutilă pentru Piedone

Bogdan Stoica

Nu credeam să ajung să trăiesc un sentiment de milă pentru Piedone. E prima oară. Omul mi s-a părut mereu doar un combinagiu banal, nu țin minte vreo declarație memorabilă de-a lui, nici vreo inovație administrativă preluată ulterior de toți edilii României. M-am mai uitat la clipurile lui în care împărțea arogant dreptate, bănci sau pavele, dar așa cum mă uit și la o rață care se uită la niște muci. Un fapt divers ambulant și atât.

Acum, însă, mi-e milă. Am scris încă de săptămâna trecută că Gabriela Firea îl scoate din pole-position și cred sincer în asta, indiferent dacă Firea câștigă sau nu. E ca și cum s-ar bate Kaufland cu supermarketurile Maia din Păulești. În cea mai bună formă electorală, Piedone a strâns 28.000 de voturi, iar Firea a strâns 250.000 de voturi când a pierdut. Și dacă scalează la maxim, Piedone ajunge la 180.000 de voturi, adică mult prea puțin pentru a se bate cu cele 270.000 de voturi ale lui Nicușor Dan.

Dar nu mi-e milă că pierde, în fond, dă-l în sectorul lui. Mi-e milă că nu și-a dat seama că pierde. E ca un birjar în fața gării, vara, înconjurat de taxiuri cu aer condiționat.

Mi-e milă și de ieșirile lui. Ultima – de-a dreptul jenantă. Aia cu usturoiul, nu știu dacă ai văzut-o.

După ce s-a afișat la un eveniment cu o funie de usturoi în jurul gâtului, ca protecție anti-demoni, Nicușor Dan a montat niște bannere pe care scrie matematică, nu usturoi. Mi s-a părut fan. Dacă eram în staff-ul lui Piedone, făceam și eu unele cu „usturoi, nu matematica hoției”, sau cu Nicușor, profesor de matematică inutilului. Or, Piedone n-a gândit, doar s-a enervat. Într-o postare pe facebook, Piedone a scris următoarele:

  • CÂND AI TĂI ȘEFI NE-AU DICTAT SĂ NE ÎNDOPĂM CU PASTILE noi ne-am tratat cu usturoi!
  • NU EXISTĂ MICI FĂRĂ USTUROI ÎN COMPOZIȚIA PASTEI, leneșule habarnist!
  • ȘTIM CĂ TI-AM UMPLUT CU ALLICIN TOATE VISELE ȘI TOATE VISURILE TALE DE STRIGOI PRIPĂȘIT ACCIDENTAL PRINTRE OAMENI!
  • USTUROIUL A RĂMAS CU OAMENII, BUCUROS SĂ LE BUCURE MESELE ȘI INIMILE, DEOPOTRIVĂ!
  • Pentru NOI, strigoiule, USTUROIUL ESTE BUCURIE, AROMĂ, FERICIRE ȘI FOLCLOR!
Când scrii cu litere mari pe net înseamnă că urli. Și asta e nasol. Numai oamenii instabili urlă. Iar oamenii supraponderali care urlă trec apoi prin episoade de înroșire, sufocare, lipotimie. Nu arată bine nici cînd zbiară Luceafărul, de Eminescu, darămite atunci când bat câmpii pe tema puterii oculte a usturoiului. În loc să-i placi, te fac să crezi că ai nimerit la Biserica Martorii lui Usturoi și nu știi cum să fugi mai repede zicând .. ce naiba să mai zici: Nasol? Doamne ferește? Caz de targă?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: