Bogdan Stoica: Minciunile din cazul Florin Piersic

Bogdan Stoica

Nu se putea altfel. N-avea cum. Ar fi fost neromânesc ca internarea actorului Florin Piersic să fie doar o știre despre artiști și vârste. Așa, cu nosocomiale și medici care se contrazic, mai venim și noi de-acasă.

Știi deja că de câteva zile medici din trei spitale se acuză reciproc că l-au infectat pe marele actor cu o perfuzie făcută în condiții de neglijență și că mint. Ai văzut deja toate știrile și dezbaterile pe tema asta. Știi și că nu o să aflăm niciodată adevărul despre acest subiect. Așa cum americanii au Zona 51 ca subiect controversat și etern, așa avem și noi infecțiile nosocomiale.

Un lucru este însă sigur: în timp ce Europa vorbește despre o rată de infectarii cu bacterii în spitale de 7%, România raportează un singur procent. Un miracol românesc: spitalele și procedurile lor, scumpe și sofisticate, eșuează, iar spitalele noastre paradite și personalul nostru angajat pe pile nu.

„Noi, de exemplu, avem un spital în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială. Oamenii trebuie să înțeleagă că spitalele din țara asta sunt serioase și nu se pune problema infectării din spital”, zicea aseară un medic. Director de spital. Cel care semnează pe rapoartele privind infecțiile nosocomiale, așa cum raportau producțiile record la hectar șefii de CAP-uri care erau și activiști PCR. Dacă înțelegi ce vreau să spun.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: