Bogdan Stoica: Misterioasa ascensiune a misterioasei Roxana

Sursă foto: Roxana Mînzatu

Ianuarie 2000. La doar 20 de ani, Roxana Mânzatu devine membru PSD Brașov. Doi ani mai  târziu, e licențiată în științe politice la SNSPA. Se angajează la Project Europa Regional Bucureşti drept consultant de accesare fonduri nerambursabile și apoi la Ministerul Integrării Europene, drept consilier de integrare. Din 2008 este formator, apoi ia diplome de Manager de Proiect și de Formator de Formatori. Își ia masterul în Integrare Europeană la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir iar apoi lucrează la Biroul Bruxelles al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania și la Patronatul Serviciilor Publice din Romania, ca lector pe fonduri nerambursabile. Mai ia o diplomă, de absolvire a Programului de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici. Practic, era pregătită încă din 2009 să devină cineva.

Se întoarce în sectorul privat, la Standard Management Braşov, Eurokorona și Versus Proiect, unde se ocupă tot de fonduri nerambursabile. Devine, pentru trei mandate, consilier în Consiliul judeţean Braşov, președinta pesedistelor din Brașov, vicepreședinte al greului Constantin Niță, cu o pauză de un an cât este subprefect al Prefecturii Brașov. Numai joburi pe care partidele nu le acordă pe bani, sau pe pile, ci numai după ce ți-ai demonstrat loialitatea și utilitatea.

La 33 de ani, în timpul lui Liviu Dragnea, trece la nivelul superior de joburi: Fundaţia Școala Română de Afaceri (director executiv), Camera de Comerţ şi Industrie Braşov (mentor proiect), Agenţia Metropolitană Braşov  (expert tehnic). Se pare că dintr-o ceartă între pesediști grei care voiau să se caroteze reciproc ajunge președintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, apoi la Ministerul Fondurilor Europene (secretar de stat), apoi deputat. Numirea asta a prins-o pe lista de europarlamentari, pe care ajunsese de la SGG și CA-ul OPCOM.

Să mă bată mama, eu n-am mai văzut niciodată o asemenea pesedistă vocațională, loială social-democraților până în vârful unghiilor, despre care presa progresistă să scrie „nu este implicată în nici un scandal”. Ce, n-am avut noi scandaluri pe achiziții publice? Sau pe fonduri europene? A avut Dragnea măcar o zi de știri pozitive? Există vreo factură de borduri făcută corect? Și atunci cum a scăpat fata asta de urgia progresistă, de DNA, de faimoșii blogări fără blog din Piața Victoriei? Mister.

Cert e că a scăpat la fel cum a scăpat soțul, de la Autoritatea Vamală, fără măcar vreo poză pe net. Și în mod miraculos Roxana a fost alegerea perfectă a PSD pentru postul de comisar european, după un interviu dat cu Ursula, care a plăcut-o foarte mult pentru că e feministă, nu ca Victor Negrescu, care la ultimul vot din PE a luat peste 400 de voturi, mai mult decât Ursula, dar e bărbat. E foarte competentă tipa, asta e clar, deși încă nu se știe de ce domeniu se va ocupa. Ce nu e clar?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: