Bogdan Stoica: Noile partide și Marea Involuție

Bogdan Stoica

Mi-a sunat telefonul de m-am plictisit după textul de ieri, cu figuranții angajați de un mogul să joace în sceneta alegerilor ca să iasă cine trebuie. Și am avut o revelație: e blat peste tot. Inclusiv cu partidele astea noi, furibund de corecte. Ăștia pe care se bazează UE să ne educe să ne luăm nu doar plită electrică, ci și un migrant, doi și un padoc de greieri. La Ploiești, cel puțin, blatul este total și în ce privește USR, și AUR.

Candidatul USR nu vrea să deranjeze pe nimeni,  nici măcar ploieștenii, atât e de absent. Se duce la dezbateri cu alți candidați de dreapta (asta da strategie!) și la discuții blânde, care nu-l solicită, și cam atât. De restul oamenilor din faimoasa alianță a Dreptei Uimite nici nu poate fi vorba. Cumva, e normal, eu credeam că la Ploiești nu există PMP, iar Forța Dreptei e cel mai cuminte și neconflictual partid posibil.

Candidatul AUR e un spectacol în sine. Tot invizibil. La fel ca oamenii de pe listă. Și ăsta se manifestă doar în spații atent controlate, probabil financiar. Strategul filialei e un fost ziarist, amuzant în sine.

Și vorbim despre Ploiești, capitala unui județ cu o droaie de localități, peste o sută, cu cel mai mare hub de investiții americane din Ro, cu rute strategice, cu rafinării. Păi ce să mai spere lumea din Coclitul de Sus de la alternativa la vechile partide, dacă chiar în vitrina de la stradă sunt asemenea bibelouri?

Mi-e foarte greu să nu spun oamenilor cum să voteze la alegerile locale, mai ales că eu nu votez. Sper din toată inima să nu fii atât de prost încât să votezi un inept la Primărie pentru că-ți place Simion, sau un aiurit la CJ pentru că-ți place Drulă. Alegerile astea au fost amestecate tocmai ca să-ți potențeze naivitatea și prostia. Cât de tare ar fi să te prinzi. Că altfel te așteaptă Marea Involuție. O să ai la butoanele apei calde, salubrității și siguranței de pe strada ta un prost căruia îi curge din gură, doar pentru că tu te-ai uitat la un afiș și ai votat cu altul.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: