Bogdan Stoica: Noroc cu notele proaste ale Elenei Lasconi.

Bogdan Stoica

Primul luat în pleaznă a fost Ciolacu. Că unde-i diploma de bac, că ai cumpărat-o pe covrigi, că ești prost. Și pe urmă ies actele de școală ale Elenei Lasconi: multe note de cinci și o facultate dubioasă. Abia acum narativul a devenit normal: nu contează școala de acum 20 de ani. Pe urmă l-au belit pe Ciucă. Că unde-i cartea, ce-ai făcut cu banii. Și pe urmă țara se umple spontan cu corturi de campanie și netul de campanii de promovare pentru Geoană la doar câteva ore de la demisia lui de la NATO, cred că era încă în avion când s-a născut întrebarea „cine a plătit pentru toate astea dacă ăsta era încă la birou?”.

Parcă suntem niște copii care încearcă să deschidă o ușă împingând cu picioarele în ea și trăgând de clanță. Hai să ne organizăm puțin, vă rog.

Asta e țara. Astea sunt personajele pe care le-am creat. Altele nu avem. Să plecăm de la asta așa cum alocăm 50 de lei pe metrul pătrat de gresie și venim cu niște cutii acasă. Superintelectuali, supereroi, superpreședinți nu avem, să alegem, deci, din ce se găsește.

Temele viitorilor 5 ani nu sunt nici diplomele lui Ciolacu, nici cartea lui Ciucă, nici sponsorul misterios al lui Geoană. Toți băieții ăștia care vor să fie președinte trebuie să ne spună:

  • – dacă sunt pro sau contra economiei de război, înarmării, armatei obligatorii, implicării în conflicte pe teritoriile altor state.
  • – dacă sunt pro sau contra migrației de masă, aducerii masive de forță de muncă ieftină din Asia și Africa, înlocuirii populației native cu alte populații.
  • – dacă au vreun plan privind discuțiile internaționale ale momentului, de la consumul de greieri la impozitul pe centrala termică pe gaze, digitalizarea banilor și controlul biometric total, inclusiv al fundurilor dezvelite în wc-uri publice.
  • – dacă sunt de acord cu hormonii de conversie sexuală pentru copii cu căsătoria dintre un bărbat și un bărbat sau un bărbat și un scaun, cu rescrierea „Caprei cu Trei Iezi” în „Capra cu un Ied, o Iadă și o-un Trans-Ied-Iadă, un Ied Carnivor, un Ied Gay și un Ied Budist”, dar  și cu obligația de a proteja țânțarii mâncând doar mere vegane, să nu facă bieții de ei colesterol când ne sug sângele.

Te-ai prins că exagerez, desigur. Dar și tu exagerezi cu superficialitatea. Te afunzi în teme tâmpite și râzi ca boul la meme-uri cu proștii ăștia. Și o să spui „n-am știut” când o să-ți bată unul la ușă să-ți spună că ai cumpărat prea mulți cartofi congelați de la Mega, ia fă bine și spune ce-ai făcut cu uleiul uzat în care i-ai prăjit, că nu apari pe nicăieri în evidențele celor ce reciclează.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: