Bogdan Stoica: Oamenii din spatele politicienilor

Bogdan Stoica

Mă uit la știri: Elena Lasconi, Lucian Viziteu și alți useriști protestează la Biroul Electoral Sector 2, unde Radu Mihaiu acuză suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. În decor apare și Clotilde Armand, care reclamă fraude masive, curge cu plângeri penale, se invocă chei neînchise pe procesele verbale, e ditamai halimaiul.

Iar asta mă îngrijorează la maxim.

N-aș fi surprins sau scandalizat dacă se va demonstra că oameni din PNL și PSD au babardit alegerile astea, așa cum n-aș fi deloc uimit sau dezgustat dacă Mihaiu și Armand joacă într-o scenetă de teatru specifică useriștilor. În fond, cu asta se ocupă politică, cu schimbarea legii și cu arta compromisului, dacă oamenii ăștia n-ar fi dispuși să mănânce orice ar fi plin de oameni mișto în politică iar eu m-aș duce la vot. Alta e problema mea.

Dacă chiar s-au furat voturile useriștilor? Dacă bucureștenii din sectoarele 1 și 2 chiar au votat cu Armand și Mihaiu?

Mă macină tot mai des întrebarea asta: de ce mă preocupă atât de tare mediocritatea și lichelismul politicienilor în loc să-mi bat capul cu cretinismul sau naivitatea celor ce-i consideră cool? De ce mă mai scandalizează defectele unui lider ales, în loc să mă uit atent la standardul celor ce și l-au făcut căpetenie?

De bine de rău, alegerile de la Sectorul 1 și 2 nu mă ating decât tangențial. Pot trăi, probabil, fără să opresc pe-acolo. Dar ce fac cu oamenii care consideră că tipa asta este demnă de o funcție publică? Dacă mă întâlnesc cu ei la mine în sat? Cum procedez?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: