Bogdan Stoica: Patriotism versus Infantilism – Naționala versus Coaliția

Bogdan Stoica

Dacă nu mai ții minte îți rezum eu: antiteza este o figura de stil care constă în proiectarea a două entități sau elemente astfel încât să se pună reciproc mai bine în lumină. Harap Alb e bun, Spânul e rău. Ea e un înger ce se roagă, el e un demon ce visează. Naționala de fotbal se remarcă prin unitate și spirit de echipă, coaliția care conduce națiunea se remarcă prin meschinărie și copilării penibile.

Pot să continui, să știi. La naționala de fotbal s-au uitat ultima oară 4 milioane de români. Tot cam 4 milioane de români au votat cu coaliția PSD-PNL. Primii n-au dezamăgit, sunt primii în grupă, ne oferă un meci cu Olanda, o să fie Iarbă versus Țuică, n-are cum să nu fie spectaculos. Cei din urmă își dezamăgesc publicul. Unii nu vor alegeri până în noiembrie, ceilalți nu le vor în noiembrie. Unii zic că ăilalți n-au onoare, ăia zic că ăștia au stat prea mult la soare. Mai vine un pițifelnic ca Grindeanu și face o ghidușie de glumă de clasa a patra, se repede deputatul Roman să dea anunțuri amuzante ca gif-urile de pe hi5. Iar în umbra lor Boloș vrea să-și facă antipatic tot mediul de afaceri, Tudose caută un nonstop prin Bruxelles iar la Alba – caz de targă, simpatizanții PNL sunt înlocuiți cu simpatizanții PSD fără să se discute cât de incompetenți sunt și unii și alții, ci doar despre politică.

Să le aducă aminte cineva lui Ciolacu și Ciucă: politica nu este destinația, ci călătoria, iar politicianul nu este șeful, ci șoferul. Prin politică faci lucrurile bine pentru alții. Îi duci în locul promis. Nu lași volanul ca să te cerți cu șoferul de noapte care a venit mai devreme că are o nuntă și tu nu te poți duce acasă mai devreme că dă soacră-ta cu aspiratorul și i-ai zis nevestei că dacă mai vine pe la voi divorțezi. Asta nu-i șoferie, ci infantilism.

Așa că potoliți-vă. Să meargă fiecare în banca lui. Deschideți cartea la pagina „guvernare” sau vă lăsăm repetenți.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: