Bogdan Stoica: Povestea Gretei.

Bogdan Stoica

Dramă cât Titanicul în lumea progresistă: Greta Thunberg va fi scoasă din toate manualele israeliene. Motivul: mititica a făcut o postare pe Insta, în care își declara sprijinul pentru oamenii din Gaza dar în care se vedea, ghidușă, o micuță caracatiță din plus. Despre care – sunt sigur că nu știai, israelienii susțin că este simbolul antisemitismului de tip Hamas.

”Astăzi suntem în grevă în semn de solidaritate cu Palestina și Gaza. Lumea trebuie să se exprime și să ceară o încetare imediată a focului, dreptate și libertate pentru palestinieni și pentru toți civilii afectați”, a scris Greta pe pagina sa de Instagram. Eu v-am mai zis: cum chiulește fata asta de la școală n-o face nimeni. Ai noștri spun că au febră, că le-a mâncat câinele tema, numa’ prostii. Gretuța o arde pe cileanu invocând teme profunde, globale. Cum să-i pui absență unei fete care stă acasă ca să salveze lumea?!

Din păcate, israelienii văd altfel lucrurile. „Hamas este o organizație teroristă responsabilă de uciderea a 1.400 de israelieni nevinovați, inclusiv copii, femei și bătrâni, și a răpit peste 200 de persoane în Gaza. Noua poziție a Gretei Thunberg o descalifică pentru a fi un model educațional și moral. Nu mai este potrivită pentru a servi drept sursă de inspirație și educare pentru elevii israelieni”, susține Ministerul Educației din Israel, preluat imediat de Jerusalem Post.

Greta și-a cerut scuze. Marile ONG-uri au tăcut. Marile organizațiile de media au tăcut. Marile partide ale lumii tac și ele.

Acum respiră puțin. Imaginează-ți cum ar fi ca cineva de la noi să propună scoaterea a ceva nou, modern, progresist, din orice manual. Ce ar zice noua lume bună? Influencerii plătiți de partide? ONG-urile plătite de partide? Unele partide? Ambasadele? Îți spun eu ce-ar spune: cenzură, Cenzuristan, falsificarea istoriei, referiri la China maoistă, la Ana Pauker, Stalin, Ceaușescu, represiune, etc. S-ar lega de porțile Guvernului, ar face miting în Victoriei, ar inventa un hastag cool și ar glorifica cuvântul cenzurat.

Israelul valorează cât 10 milioane de Grete. România nu valorează nici cât Greta.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: