Bogdan Stoica: Previziuni useriste. Ceva vesel, de weekend

Bogdan Stoica

Dacă ieri stătea cu noi la prosecco și George Coșbuc, și-ar fi trântit pălăria de pământ și ar fi zis: „Domnule și doamnă, M-am cutremurat, Ascultând aicea, Cum i-au împachetat”. Pentru că unii dintre băutori aveau păreri foarte fixe despre alegerile de anul ăsta și despre jocurile care s-au făcut deja pentru a se ajunge la un anumit rezultat.

Dintre toate informațiile – eu am insistat să le zic ipoteze dar ei au râs – cea mai inedită a fost cea legată de Alianța Dreapta Unită. Recunosc că am fost capul răutăților. Am râs de această struțo-pisică. De faptul că două partide conservatoare, unul preocupat de liberalism și unul de naționalism, s-au aliat cu un partid radical progresist, victoria lor urmând să le aducă tuturor apartenența la un grup anti-creștin și pro-migrație arabă în Europa. Și-am primit următoarea info… ipoteză:

PMP și FD nu s-au aliat cu USR ca împreună să reușească să acceadă la legislativul european și la niște primării și consilii locale din România. S-au aliat ca să se asigure că USR nu va mai conta. Într-o sinergie de înțelegeri oculte (PMP cu liberalii și FD cu pesediștii), aceste două partide vor reduce la o treime potențialul de oameni cool ai USR pe liste, vor sabota campania și procesul electoral prin mesaje pe care fanii lui Drulă nu le pot digera și vor păstra două treimi din bruma de rezultate.

Recunosc, n-am stat să urmăresc detalii de o asemenea finețe din primele mesaje ale Alianței. Nu știu dacă vorbim de o ipoteză sau de un plan deja pus în practică. Dar nu m-ar mira deloc să fie real. Și-așa nu pricepeam cum un IT-ist cu mintea brici ar putea vota o listă pe care apare o personalitate atât de gri ca Tomac, sau cum o lesbiană preocupată de stratul de ozon și de soarta uigurilor și-ar putea pune ștampila pe ceva care-i perpetuează lui Orban locul inutil din politică.

Dar de azi încolo promit să fac asta. O să fie fun, pentru că n-am mai văzut niciodată o euthanasie politică asistată. Am văzut sinucidere la PNȚCD, dar aveam locuri în spate și nu se auzea bine. Acum, însă, experiența promite să fie de nivel IMAX.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL