Bogdan Stoica: Războiul Israel-Hamas a avut loc și la Ploiești, în anii 2000

Bogdan Stoica

Gata, mi-am adus aminte. Stiu unde am mai vazut un conflict similar cu cel din Israel.

Anii 2000, inca eram jurnalist de teren, nu părerolog, ca acum. Mă caută un tip care avea un conflict cu un vecin. Omul – cu școală, firmă, bănișori, nevastă, copii și o casă frumoasă. Vecinul – un distrus, mereu căutat de poliție și mereu plecat de-acasă. Casa și curtea lui – cocină. Vegetație cât cuprinde, inclusiv ambrozie, gunoaie, veceul inundat, muște, șobolani, gunoaiele vecinilor (că și gardul era praf), plus câini. Iar la un moment dat, un homeless care s-a strecurat în curtea abandonată a făcut un foc de era să incendieze și casa vecinului cel bun.

Iar vecinului bun i s-a pus pata. I-a pus gardul jos, a adus un buldo și un camion, a ras și încărcat tot, apoi i-a refăcut gardul din panouri de plasă. Totul într-o singură zi. Și ghici ce? Ca din senin, vecinul cel rău a apărut și i-a făcut plângere pentru un fel de tulburare de posesie. Ceva de amendat, nu de băgat la pușcărie.

Iar tipul cu bani a refuzat să plătească și a ajuns la tribunal, ca pârât. Unde mai toată lumea, inclusiv instanța, ținea cu vecinul cel rău, pentru că arăta sărac și nedreptățit, nu ca hahalera asta bine îmbrăcată de capitalist care crede că poate intra cu buldozerul în curțile oamenilor!!!

Trecuse vreun an de la evenimente când m-a căutat pe mine tipul cu bani. Iar acum voia să o facă din nou. Dar nu ca înainte, pe șestache. Voia să-i chem toată presa, să vadă tot orașul cum își asumă ceva ce considera vital pentru sănătatea și securitatea copiilor lui.

L-am refuzat. Mi-a zis că se descurcă el cumva, să stau liniștit.

N-am de gând să concluzionez pentru tine, să știi.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: