Bogdan Stoica: România Educată a la Cluj

Bogdan Stoica

Ce moment! M-am simțit umed la ochi citind știrile de la Cluj. Ce mândru sunt că sunt român din România Educată. Ce concept grandios, ce putere simt prin chackre!

Scuze, poate nu știi: la Cluj se anunță un proiect de scanare a palmelor unor elevi ca să li se spună după aia ce ce cariere li s-ar potrivi. Știu că sună a banc, dar nu e, proiectul e pe bune susținut de Inspectoratul Școlar, Universitatea Babeș-Bolyai și un ONG.

Ce zice, mai exact, proiectul? Că se va folosi un dispozitiv de neuro-stimulare a creierului, care dă mici șocuri electrice în palme, înregistrează răspunsule creierului și interpretează datele. Un fel de ghicit în palmă electric, care determină talentele și personalitatea tinerilor scanați.

Nu există nici un raport independent care să ateste caracterul științific al metodei. Despre invenție nu se știe nimic. Dar asta nu împiedică oficialii Educației din județul Cluj să planifice profilarea a peste 100 de copii lunar.

Și mă întreb de ce. Dacă tot s-a făcut loc în România Educată pentru acest horoscop cu ascendent în podul palmei, de ce să nu se bucure toată țara de binefacerile acestei invenții? Am putea scana palmele polițiștilor ca să aflăm care din ei vinde droguri. Palmele funcționarilor de la primării, să vedem care a luat șpagă. Palmele asfaltatorilor, ca să aflăm cât se fură la metrul liniar de bordură. Palmele parlamentarilor, pentru a știi care dintre ei este cel mai vândut unor interese străine.

Și, în fond, de ce să ne limităm la palme? Talpa ce-are? Dar fundul? Cerul gurii unor ziariști care își strigă integritatea?

Eu cred cu tărie că această metodă este funcțională. Am mai văzut ceva similar în copilărie, când ne întrebam unii pe alții dacă aveam păr în palmă, iar apoi ne explicam de ce.

Felicitări, doamna ministru Deca. De astfel de proiecte avem nevoie anul acesta, când Taurul e în Casa Scorpionului iar ascendentul Berbecilor în Balanță se poate evita cu un consum adecvat de apă alcalină de la Prislop.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: