Bogdan Stoica: România greșită în atât de multe feluri

Bogdan Stoica

Ieri i-am înțeles pentru prima oară în viața mea pe cei care refuză să mai citească știrile. Dacă eram mai labil, luam și eu aceeași decizie, pentru că joi, 22 februarie, România a arătat complet greșită. Îți las mai jos o selecție de știri, curios să aflu pe care ai alege-o tu ca subiect de editorial.

La procesul lui Vlad Pascu judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a făcut prezența părților din dosar. “Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a întrebat ea și toată sala a încremenit. Sebastian Olariu este unul dintre cei doi studenți care au murit loviți de mașina lui Pascu, în noaptea de 18/19 august anul trecut. În sală erau doar părinții lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel. Auzind rumoarea celor prezenți în sală, judecătoarea a întrebat surprinsă: “A decedat o victimă?”, “Au decedat două”, a răspuns o voce din public.

Un medic român din cadrul Serviciului Național de Sănătate Publică din Marea Britanie și-a pierdut dreptul de practică pentru că a efectuat proceduri medicale pentru propria satisfacție sexuală. Pacienții săi au fost supuși la examinări anale inutile și la introducerea de medicamente inutile în rect de către Dr. Iuliu Stan. Douăzeci și unu de pacienți au fost „tratați” în acest fel, mulți dintre ei fiind minori.

Un politician din Republica Moldova susține că Transnistria, parte a acestei țări, va cere pe 28 februarie Moscovei să alipească regiunea separatistă la Federația Rusă. Evenimentul va avea loc cu o zi înainte de discursului președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală și la doar zece zile de când ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că Moscova nu va lăsa la greu cetățenii săi din Transnistria. Decizia i-ar putea permite lui Putin să execute acțiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia a câștigat de la invazia în Ucraina peste 650 de miliarde de dolari din vânzarea de combustibili fosili, în ciuda sancțiunilor occidentale. Kremlinul s-a folosit de o „flotă fantomă” de petroliere pentru a ocoli embargoul petrolier impus de SUA, UE și țările G7 și a finanțat astfel achiziția de componente occidentale pentru armele sale de mare precizie.

Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de „proiectul minier aurifer de la Roşia Montană”, se ridică la aproximativ 6,7 miliarde de dolari.

„Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Este păcat că ne jucăm de-a democrația”, a declarat fostul președinte Băsescu.

  • Deci? Ce-ai alege?
  • „Cel mai important proces are cea mai nepregătită judecătoare?”
  • „Dacă au înnebunit și doctorii, noi ce șanse mai avem?”
  • „Cum am putea apăra Moldova de Rusia”
  • „Dacă mai sancționăm mult Rusia dăm faliment cu toții”
  • „De ce nu scoatem aurul de la Roșia Montana”
  • „Șoc, exclusivitate: fostul președinte Băsescu susține că are suflet”

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: