Bogdan Stoica – Să nu uităm la anul să sărbătorim Ziua Delirului Politic

Bogdan Stoica

M-am gândit bine, o să-mi fac timp să inițiez o propunere de lege: să definim ziua de 7 noiembrie ca Ziua Delirului Politic. Doar așa ar avea sens, istoric vorbind, triplul țucahara săvârșit de premierul Ciolacu pe tema banilor cash.

De vreo săptămână, Ciolacu dă ochii peste cap și se rățoiește repetitiv: de ce ziceți că am blocat cashul? care ești, mă, ăla căruia nu-i ajung cinci mii de lei să facă piața? eu lupt împotriva evaziunii, de-asta am făcut-o. e decizie mea, pentru că mi-am asumat reconstrucția bugetului, nu cârpirea lui. Aproape că-ți dădeau lacrimile uitându-te cum acest Cavaler de Fiscalitalus luptă cu Gorgona Evazionista care sufoca Ținutul Românesc cu banii ei cash, murdari și creatori de evaziune.

Noroc că nu suntem tâmpiți cu toții. Noroc că am vociferat toți, la unison, că măsura e o tâmpenie. Că nu va reduce nici evaziunea (ba dimpotrivă), nici nu va aduce mai mulți bani la buget (ba dimpotrivă) și că singurul efect este creșterea influenței băncilor, și așa mult prea lacome și prea rele cu mediul de afaceri. Că dacă o ține pe a lui, Ciolacu își poate lua adio de la candidatura la prezidențiale pentru că o să-l mai placă doar maica-sa și câinele. Așa că delirul s-a terminat. Doamnelor și domnilor, bolnavul s-a externat, iată ce scrie pe biletul de ieșire din spital:

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!

Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”

Eu aș fi formulat altfel fraza cu evaziunea din vămi și din instituțiile statului că în fond și evazioniștii ăia sunt niște oameni respectabili, mai toți cu carnet de membru PSD sau PNL. Și n-aș mai fi amintit de războiul cu păcănelele, că-mi aduc aminte și de războiul cu drogurile, și de ăla cu cerealele ucrainene, și de ăla cu Austria, și de ăla cu Orban. Sunt cam multe războaie pentru o singură rețetă. Aș recomanda o nouă internare.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL