Bogdan Stoica: Șapte chestii care mi-au plăcut mult la meciul cu Ucraina

Bogdan Stoica

În primul rând, că numărul provocatorilor progresisști a fost în vizibilă descreștere. Au fost câteva voci care au spus că trebuia să ținem cu Ucraina, că politica e peste fotbal, dar au fost acoperite de straturi groase de miștouri.

În al doilea rând, că a făcut să dispară complet mizeria cu Babasha. Acel moment penibil creat în laboratoare de partid pentru a sugera românilor că dacă nu ascultă manele sunt rasiști, iar dacă tot e rasismul atât de evident, e timpul pentru un curent politic de tip black lives matter.

În al treilea rând pentru că ne-a prezentat lumii ca pe o țară prosperă. 35.000 de oameni bine îmbrăcați, veniți la meci într-o țară scumpă, spun că România are acum o clasă de mijloc consistentă.

În al patrulea rând, că fotbaliștii români au arătat atât de siguri pe victorie, deși palmaresul meciurilor cu Ucraina și valoarea de piață a jucătorilor ne pregătiseră pentru contrariu.

În al cincilea rând că timp de 24 de ore nimeni nu s-a mai certat cu nimeni. Victoria a făcut ca oamenii să-și zâmbească și să ignore zecile de prostii care ne despart.

În al șaselea rând pentru că ne-am luat galbenul înapoi. Un timp a fost culoarea berii, apoi a Ucrainei. Marea de oameni purtând galben, prezentă pe toate canalele tv ale Europei, a contat deciziv.

În al șaptelea rând, pentru că avem din nou modele fotbalistice de urmat. Nu mai e vorba despre fotbaliști celebri pentru mașinile și bolile venerice pe care le au, ci de fotbaliști deștepți, citiți, care au reușit prin tenacitate, nu doar prin talent.

A fost ca o campanie electorală, în care România a candidat pentru titlul de țară preferată a românilor și a câștigat.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: