Bogdan Stoica: Și cu aurul de la Roșia Montană ce facem?

Bogdan Stoica

Regulamentar, PSD i-a acuzat pe Dacian Cioloș, Ludovic Orban și pe USR în dosarul Roșia Montană. Motivele: Ciolos a semnat povestea cu patrimoniul UNESCO, Orban a reluat procedura iar USR este vinovat că s-a născut pe marginea acelui scandal emoțional, când orice hipster declara că și-ar face concediul la Roșia Montana.

Evident, toate acuzațiile sunt niște glume scrise pe hârtie igienică cu care se poate șterge la fund oricine. PSD, chiar dacă azi e de partea bună a forței, are păcatele lui în scandalul Roșia Montana.

În timpul unei guvernări PSD, pe vremea aceea numit PDSR, mina de aur de la Roșia Montana n-a mai avut bani nici de lopeți.

În timpul unei guvernări similare s-a renunțat la producția de aur a României, altă dată o țară de top 10 european în domeniu.

Tot o guvernare de stânga a semnat acel contract de țară bananieră de pe urma căruia România ar fi primit doar 5% din aurul extras de la Roșia Montană de Gold Corporation.

Azi a venit nota de plată: miliarde de dolari. Trebuie s-o plătim și mi se pare irelevant cine e de vină pentru ea, cât timp nimeni nu se va duce la pușcărie.

Întrebarea importantă este ce facem cu aurul ăla. Suntem într-o criză de bani și de securitate cum n-am mai fost niciodată: suntem siguri că lăsăm niște miliarde de euro îngropate sub o fâneață unde dansează isteric trei speriați de dreapta și doi ecologiști beți?

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: