Bogdan Stoica: Southport de România, cât de curând

Bogdan Stoica

Marea Britanie, Southport. O petrecere tematică Taylor Swift (adică doldora de copii și adolescenți) se transformă într-un carnagiu, după ce un tânăr de 17 ani începe să înjunghie random. A făcut 11 victime până a fost oprit, iar trei au murit: Bebe (șase ani), Elsie (șapte ani), Alice (nouă ani).

În mod logic, comunitatea a reacționat cerând detalii. Iar poliția a zis: „adolescentul nu poate fi numit din cauza vârstei sale”. Ulterior, de la martori (sau poate de la Putin, cum scrie presa progresistă), s-a aflat că este vorba despre un migrant ilegal de religie musulmană (adică o prezență obișnuită în Southport, un oraș care mai e britanic doar cu numele), iar populația furioasă a luat cu asalt o moschee. Din nou, poliția din oraș a spus doar: ”suspectul nu are legături cunoscute cu islamul”, lăsând loc de credibilitate celorlalte două afirmații legate de proveniență și status social. Logic, a urmat un nou haos social, cu devastări, incendieri și 50 de polițiști răniți. Abia atunci poliția a mai adăugat o informație: atacatorul e născut în Regatul Unit. Nu a mai fost auzită de nimeni, ceea ce induce teoria că s-a dorit la nivel oficial ca atmosfera din Southport să semene cu cea de la Hădăreni, în anii 90.

Ți-am explicat toate astea pentru că presa noastră și politicienii români nu acordă așa mare atenție incidentului. Nici dosarului de la DIICOT, dedicat acelui fost polițist care a adus în România mii de migranți ilegali, unii chiar posibili teroriști. În general, nu prea se mai acordă importanță știrilor care ne pot lega, la nivel internațional, de unele trenduri îngrijorătoare. Foarte rar, mai auzi de o răpire făcută de mafia pakistaneză din Timișoara sau de un grup de somalezi agresivi din Militari. Să nu cumva să devenim conștienți ce ne așteaptă dacă nu ne poziționăm. Să nu cumva să ajungă asta în dezbaterea publică iar politicienii să fie siliți să se poziționeze. Pro sau contra migrație? Pro sau contra indulgență pentru infractorii din Africa și Asia? Pro sau contra ascunderii sub preșul discriminării a relelor pe care oamenii ăștia le fac deja aici?

Iar asta încurcă afaceri. Zece mii de euro se câștigă când aduci un d-ăsta în România. Dacă vine cu diamante în fund sau cu droguri în stomac, ajungi la 20.000. Câștigi și dacă-l pui la muncă pe 500 de euro în locul unui român care cerea 1.500 de euro sau dacă-l faci părtaș la diverse combinații transfrontaliere. În toate variantele afacerilor cu migranți, interesul românilor din România nu este luat în calcul. Practic, tu ești cauza aducerii lor, deci tu trebuie să suporți consecințele. La momentul în care migranții vor atinge masa critică și se vor apuca de infracțiuni atroce (deja sunt câteva sute de mii printre noi, deci n-o să mai dureze mult), tu vei fi fost deja educat și condiționat să nu dai vina pe ei, iar când o faci, vei fi acuzat de rasism și intoleranță.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: