Bogdan Stoica: Trei motive să-l demiți pe ministrul Agriculturii

Bogdan Stoica

Chiar mă miram de ce n-am reușit să-i rețin numele. Noroc cu protestul fermierilor, care ne-a arătat că acest băiat trebuie trimis acasă de urgență. Uite trei motive.

1. După primele negocieri cu fermierii, omul a zis că cererile sunt pertinente și vor fi puse în practică cât mai repede. Am rămas paf. Păi dacă erau așa pertinente, de ce nu s-a gândit nimeni la ele înainte ca agricultorii să ia foc? De ce nu a discutat nimeni cu ei, înainte? Cât de competentă e echipa acestui ministru, dacă vin unii cu geaca murdară și-i dau lecții de strategie agricolă.

2. După a treia rundă de discuții, cea la care fermierii l-au anunțat că rămân în stradă până văd că se întâmplă ce s-a promis, pentru că nu mai au încredere în vorbe, pe ministru l-au apucat pandaliile și a declarat public că nu-i mai consideră fermieri, ci protestatari. Ar fi trebuit concediat chiar în seara aia, dacă tot are psihicul unui copil de opt ani care n-a primit înghețată deși și-a făcut patul. Serios, pâi când o negocia cu Comisia Europeană, sau cu Monsanto, ce-o să facă ministrul, o să înceapă să plângă?

3. Al treilea motiv e legat de aceeași declarație, dar din altă perspectivă. „Nu-i mai consider fermieri, ci protestatari”. Adică protestatarii sunt vreo specie inferioară de oameni, sau ce? Nu protestatarii au făcut Revoluția din 1989? Cam ce valori democratice are băiatul ăsta, dacă folosește așa un termen esențial în democrație? Sau, dacă nu e vreun dictator deghizat și a folosit expresia accidental, într-un mod nefericit, cam cât de mari îi sunt problemele lexicale? Ce alte cuvinte nu mai știe exact ce înseamnă?

**** Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: