Bogdan Stoica: Ultima replică a lui Dacian Cioloș

Bogdan Stoica

Doamnelor și domnilor, s-a trezit Dacian Cioloș. În calitatea sa de președinte al acelui partid pe care nu pot să-l țin minte, l-a somat pe Marcel Ciolacu să nu mai ţină şedinţe electorale în sediul Guvernului. Că acolo se iau decizii pentru români, nu pentru „clica de partid”, a mai tunat el pentru cei 11 urmăritori din online, plus Agerpres.

De la ce i s-a tras? Evident, de la doctorul Cîrstoiu. Care în toate sondajele e pe locul 3, dar e tocat de parcă deține prima opțiune de vot (wink-wink). A transmis nefericitul că „a plecat de la Guvern cu decizia de a rămâne în cursa electorală” iar asta i-a pus capac lui Cioloș. A aruncat tot de pe birou și a zis „asta e o chestie megaimportantă, poporul are nevoie de mine!”. Așa s-a născut postarea de mai sus care a strâns peste 14 likeuri.

În caz că nu știi, Dacian Cioloș este europarlamentar, în Parlamentul European. O instituție care are pe cap o droaie de probleme reale ale continentului – securitatea militară, migrația și criza economică – plus problemele pe care le generează chiar el printr-o prestație anti-europeană (green deal, climate change, cancel culture și discriminarea pozitivă a minorităților). Ai zice că un europarlamentar are destule treburi pe cap că să mai fie atent la nu știu ce detaliu local. Unul ca Cioloș, faimos lider regional care a dat mâna cu Macron de cel puțin două ori, ar trebui să fie megaocupat.

Problema e că Cioloș nu vrea să dea jos costumul de Dezamăgire Națională. Nu-i pasă nici acum, așa cum nu i-a păsat niciodată, de oamenii care i-au oferit, prin vot, diverse funcții publice. Pentru el nici nu-s oameni, sunt voturi. Iar acum, când doar o mână de oameni îl mai consideră pe Cioloș un reper politic, e normal că nu mai are chef să facă ceva bun. De-asta își pierde timpul urmărind cine a mai fost la guvern și ce-a mai zis. Parafrazându-l pe Țuțea, care zicea că între filozofi și țațe nu e decât deosebirea că țațele sunt mai multe, putem spune că Cioloș mai îndeplinește doar rolul unei cațe, care stă pe o creangă și scoate zgomote ascuțite când se mișcă vreo frunză sau vreo vrabie.

Urmărește-l pe Cioloș, te rog. Va fi ca atunci când arunci într-un lac o minge spartă și apoi te uiți cum se scufundă.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL