Bogdan Stoica: Un semn rău

Bogdan Stoica

În caz că ți-a scăpat: la Eurovisionul de anul ăsta, țara gazdă (Suedia) a decis să afișeze doar steagurile țărilor participante și steagul LGBTQ. Astfel, steagul UE, deși fluturat la orice eveniment de pe teritoriul european, a fost interzis de facto, adică au existat plângeri ale unor persoane cărora agenţii de securitate prezenţi la eveniment le-au interzis intrarea cu steagul UE.

Te las câteva secunde să-ți culegi creierii de pe jos după ce ai auzit că există oameni care pleacă de-acasă cu steagul UE după ei și îți mai povestesc ceva: Comisia Europeană a reacționat cu duritate la interdicție: la câteva zile după eveniment, a publicat un comunicat feroce în care scrie că organizatorii „trebuie încurajați să înţeleagă că este o greşeală şi apoi este decizia lor în legătură cu modul în care vor proceda în viitor”.

Ai prins ideea, da? CE și UE se tem ca de dracul să se certe cu comunitatea LGBTQ. Nu se consideră egalii lor. Nu ar fi reacționat deloc dacă s-ar fi putut, altfel n-ar fi așteptat câteva zile. Iar când scrii „e o greșeală, dar faci ce vrei”, nu e ca și cum ai manifesta curaj ca la Avdika.

O explicație simplă, la îndemâna oricărui prost, există:  partidele progresiste, care conduc acum Parlamentul și Comisia Europeană, nu vor să se pună rău cu votanții LGBTQ. Alegerile-s colea, oamenii-s deja inflamați de povestea cu Israelul, încă un motiv trebuie și nu le mai votează nimeni, niciodată. Riscul ca partidele extremiste să preia „pachetul majoritar” al Europei cu steluțe aurii este imens. Mai bine băgăm capul în glugă și fugim, cum fac jandarmii sub acoperire când îi abordează urlând Diana Șoșoacă.

Concluzia, însă, nu e la fel de simplă. Pare că liderii UE s-au predat necondiționat unor oameni care predică un stil de viață foarte îndepărtat de stilul de viață al românilor, dar și că partidele progresiste românești nu vor avea nici un gând și nici o șansă în a se opune oricăror reguli europene noi privind familia, religia, migrația și alte teme similare pe care comunitatea LGBTQ are alte opinii decât conservatorii. Practic, incidentul Eurovision arată foarte clar că pentru progresiștii români ajunși în Parlamentul European, cetățenii români nu pot fi o prioritate nici dacă și-ar dori, pentru că „centrul” va dispune mereu altceva.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: