Bogdan Stoica: Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele?

Bogdan Stoica
„În codrul verde nu se mai pierde, nu se mai vede urmă de cal. Pe la izvoare nu mai apare umbra călare a vreunui haiduc. Unde s-au dus, când au apus anii de sus ai gloriei lor. Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii și flintele haiducilor”.
Știi cântecul, sper, că altfel ai trăit degeaba. Și acum, că te-am băgat în atmosfera dorită, te rog să citezi din memorie:
– cel mai recent mesaj antimigrație al celor de AUR. Genul ăla de mesaj care să vorbească despre colonizarea forțată a României, înlocuirea populației, atacul la strctura etnică a poporului român.
– cel mai recent mesaj anti Green Deal al celor de la AUR. Acel mesaj care vorbește despre susținerea nejustificată a mașinilor electrice, orașul de 15 minute, oprirea unor culturi agricole, descurajarea zootehniei, consumul de greieri pane.
– cel mai recent mesaj pro-libertate al celor de la AUR. Cel care vorbește de suveranitatea în relațiile cu alte țări, dreptul la liberă circulație, riscurile asociate vaccinării în masă sau emiterii de certificate sanitare de circulație și drept la muncă.
Cauți degeaba. Aceste mesaje nu există. Acum doi-trei ani existau, se difuzau zilnic, datorită lor a trecut AUR de la stadiul de galerie de suporteri la partid cu șansa de a ocupa locul 3 sau chiar 2 la viitoarele alegeri. Azi, însă, cei de la AUR nu par că mai au valorile cu care au devenit populari. Auzi numai „e complicat”, „să vedem”, „sperăm că”. AUR-ul de azi are aceleași mesaje ca USR-ul de azi, că și ăștia au terminat-o cu prostiile progresiste care i-au făcut atât de nepopulari.
E ca într-un film prost. Povestea a două partide noi care au criticat clasa politica veche, rigidă și coruptă. În timp, de frică să nu fie catalogat ca extremist de Partidul B, Partidul A a renunțat la mesajele care l-au consacrat. La fel a făcut și Partidul B. Acum cele două partide transmit mesaje specifice partidelor  C și D pe care promiteau să le înlocuiască.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: