Skip to content
Sibiu Societate Știri locale

Bogdan Trif a vorbit despre Sibiu la Bruxelles

mesageruldesibiu.ro

Inițiativă la nivel european a ministrului Bogdan Trif. Acesta a propus la Bruxelles o serie de măsuri pentru dezvoltarea turismului. Totodată, Trif i-a invitat pe europarlamentari să cunoască Sibiul.

Am fost în fața europarlamentarilor de la Bruxelles și am reprezentat toate statele membre ale UE, în contextul mandatului României la Președinția Consiliului UE. Înainte de toate le-am spus tuturor câteva cuvinte despre țara noastră și mai ales cât de multe are de oferit ca destinație turistică. În același timp, le-am vorbit despre însemnătatea turismului european și despre necesitatea prioritizării sectorului turistic în rândul obiectivelor Uniunii Europene.

Toți eurodeputații, membri ai Comisiei TRAN, au salutat propunerea mea pentru reactivarea grupului de lucru pe turism din cadrul Consiliului Competitivitate, un grup foarte important pentru turismul european care nu s-a mai întrunit de 5 ani. Era nevoie de această inițiativă în condițiile în care turismul reprezintă o piață dinamică și activă care evoluează o dată cu noua tehnologie.

Am decis ca turismul să reintre pe agenda de lucru a UE odată cu exercitarea mandatului României la Președinția Consiliului UE, iar concluziile ce vor fi elaborate de specialiștii în turism să constituie repere de urmat pentru dezvoltarea turismului la nivelul comunității europene.

M-am simțit mândru ca sibian că am primit aprecierea europarlamentarilor pentru propunerile pe care le-am prezentat. După discuțiile oficiale, am avut ocazia să le spun aleșilor europeni cât de frumos este Sibiul și cât de ospitalieri sunt sibienii și i-am invitat să ne cunoască cultura și tradițiile de la noi de acasă”, a declarat ministrul Turismului, conform mesageuldesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *