Skip to content
Politică

Boicotarea referendumului. Florian Bichir: Îi întreb retoric, și-ar dori o mamă ca mine? EXCLUSIV

argesplus.ro

Florian Bichir, jurnalist, istoric, teolog și doctor în științe politice, vineri, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro a vorbit despre cel mai așteptat eveniment al acestui weekend: votul privind referendumul pentru familie.

Concret: jurnalistul a precizat că se va număra printre cei care vor merge la vot și vor răspunde afirmativ întrebării, motivând că ”este un vot al normalității”.

”Voi merge la vot și voi vota DA. Este un vot al normalității, un vot al respectului față de părinții și copiii mei, care sunt născuți dintr-un bărbat și o femeie”, a declarat acesta.

Confruntat cu ideea boicotului, tot mai des răspândită în spațiul media, Florian Bichir a susținut că ”este o idee fascistă, totalitară, pe care o minoritate încearcă să își impună punctul de vedere asupra majorității”.

”Este o idee fascistă, totalitară, pe care o minoritate încearcă să își impună punctul de vedere asupra majorității. 3 milioane de cetățeni români au cerut ca poporul să se exprime asupra acestei probleme. Nu știu care va fi rezultatul votului, dar este datoria fiecărui cetățean să iasă la vot, să se exprime cum vrea el. Celor care boicotează le-aș adresa o întrebare retorică: V-ați dori o mamă ca mine?”, a susținut jurnalistul.

Pe de altă parte, întrebat ce așteptări are în ceea ce privește prezența vot, Bichir a replicat:

”Eu sper din tot sufletul să se atingă acel procent. Țin minte că în 2015, Camera Deputaților a hotărât ca religia să fie scoasă din studiile elevilor și la o mobilizare generală, 89% dintre părinți au votat că DA, copiii trebuie să facă religia, și 93% chiar eu din clasa pregătitoare. Eu cred în România tăcută, România care nu se uită la obscenități. 

Este foarte necesar acest referendum. Dvs vă amintiți la 1918 câte cupluri gay au dat unirea? Sau câți au fost la Alba Iulia? Sau câte cupluri gay au murit pe front din 480.000 de ostași români? Eu nu îmi aduc aminte”, a adăugat istoricul.

Totodată, pus în fața acuzațiilor lansate împotriva acestui referendum, potrivit cărora ar îngrădi anumite libertăți ale cuplurilor homosexuale, jurnalistul a susținut că ”referendumul nu este împotriva nimănui, este pentru familie”.

Nu se îngrădește absolut nimic. Mai citim odată întrebarea. Referendumul nu este împotriva nimănui, este pentru familie. Una e căsătoria, alta e familia. Fac niște jocuri destul de urâte în mod intenționat. În anul Centenarului cred că familia trebuie definită ca fiind între un bărbat și o femeie, doar ea procreează. Îmi cer scuze pentru minoritățile homosexuale, dar ei nu pot da viață, nu pot avea prunci. E ceva normal, e ceva biologic, e cum vreți dvs”, a continuat Bichir.

Nu în ultimul rând, confruntat cu ipoteza potrivit căreia subiectul ar fi unul confiscat politic, jurnalistul a replicat:

”Nu. UDMR a anunțat că își îndeamnă toți votanții să iasă la vot, PMP a anunțat că votează DA. Eu nu îl văd ca fiind un subiect confiscat politic. Nu văd de ce. La ce i-ar folosi lui Dragnea? Dacă îmi explicați ce câștigă Dragnea din asta, eu sunt de acord”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *