Bojdeuca lui Creangă a fost vizitată de peste 2.200 de persoane în primele trei zile de la redeschidere

Sursă foto: Facebook

Peste 2.200 de persoane au vizitat Bojdeuca lui Ion Creangă, în primele trei zile de la redeschidere, şefii Consiliului Judeţean Iaşi susţinând că proiectul de restaurare a fost şansa de a nu pierde “definitiv“ căsuţa în care a locuit marele povestitor.

Bojdeuca lui Ion Creangă din cartierul ieşean Ţicău a fost redeschisă vineri, după finalizarea lucrărilor de restaurare, iar potrivit conducerii CJ Iaşi, în primele trei a zile a fost vizitată de peste 2.200 de oameni. Accesul publicului a fost gratuit.
Pe lângă vizitarea Bojdeucii, publicul a avut ocazia să participe la mai multe programe artistice desfăşurate weekendul trecut în amfiteatrul complexului muzeal.
“Atunci când vine vorba de patrimoniul cultural, lucrurile trebuie făcute cu simţ de răspundere, aşa cum am procedat şi în cazul restaurării întregului Ansamblu Muzeal „Ion Creangă”. Proiectul de restaurare a fost şansa de a nu pierde definitiv căsuţa în care a locuit marele nostru povestitor, iar toate eforturile s-au concentrat strict pe a o restaura şi conserva. Mă bucură foarte mult interesul publicului de a redescoperi Bojdeuca lui Ion Creangă şi universul literar al scriitorului, aspect confirmat de numărul mare de vizitatori din primele trei zile. Este un semnal că Bojdeuca, primul muzeu literar din România, va rămâne un simbol al Iaşului cultural, un spaţiu de aducere aminte şi de conectare la bogăţia literară pe care o avem”, a declarat luni preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.
Complexul Muzeal „Ion Creangă” Iaşi este deschis pentru vizitare de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 17:00.
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat vineri la redeschiderea Bojdeucii lui Creangă, după finalizarea lucrărilor de restaurare, că turiştii nu vor găsi aici nici termopane, nici gresie sau faianţă şi că speră să se facă dreptate acestui simbol cultural, după săptămâni de zbucium.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL