Skip to content
Politică

Bolcaș desființează demersul lui Orban anti-Dăncilă: Își plătește achitarea! EXCLUSIV

stirileprotv.ro

Redacția PSnews.ro a vrut să afle punctul de vedere al unui specialist în drept cu privire la plângerea penală a preșdintelui PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă. În acest context, am stat de vorbă cu avocatul Lucian Bolcaș, care a susținut că liderul liberal nu are nicio calitate să întreprindă un astfel de demers.

Concret: Bolcaș a argumentat că o asemenea plângere penală la adresa unui șef de Guvern (vizând fapte comise în calitate de prim-ministru) poate fi făcută numai de către președintele României ori de către unul dintre șefii celor două camere parlamentare.

„Din punct de vedere juridic, este o tâmpenie de rea-credință. Ar fi bine ca oamenii, înainte de a intra în acest domeniu, să nu discute despre el ca despre fotbal, ci să pună mâna pe o carte și să citească. Simpla lectură a Constituției României (și mă miră că șeful unui partid nu e-n stare să citească Constituția României) i-ar fi arătat că nu are nicio calitate să întreprindă un asemenea demers.

Pentru că sesizarea pentru săvârșirea unei infracțiuni se face de către Senat, Camera Deputaților sau președintele României. Până să ajungă domnul Orban președinte al României (Doamne, ferește!) mai este cale lungă”, a declarat Bolcaș pentru PSnews.ro.

În continuare, Lucian Bolcaș a remarcat sarcastic că plângerea penală a lui Ludovic Orban ar putea, în cele din urmă, să lovească în însuși partenerul strategic al României. SUA.

„Nu vorbesc despre bizareriile de fond, cea mai ridicolă fiind ca, în cadrul acestei infracțiuni, să se rețină o pactizare, o transmitere de informații «dușmanilor» României – care ar fi, evident, partenerii noștri strategici: Statele Unite ale Americii”, a punctat Bolcaș.

Mai mult: fostul deputat PRM (în prezent membru PSD) a opinat că, prin demersul împotriva prim-ministrului Dăncilă, Orban „își plătește achitarea”.

„Francisco de Goya a avut o tulburătoare gravură – se cheamă: «Somnul rațiunii naște monștri». Dar aici nu e vorba despre niciun somn. Nu e rațiune – atâta tot. Sigur că fiecare om poate să se facă de râs cum dorește. Dar este penibil ca să fim nevoiți să înghițim în spațiul public asemenea aberații descalificante – chiar dacă domnul Orban își plătește în acest mod achitarea”, a afirmat avocatul.

Întrebat de ce a spus că nu-și dorește ca Ludovic Orban să ajungă președintele României, Lucian Bolcaș a făcut un scurt inventar al șefilor de stat postdecembriști.

„Vedeți: până acum, ne-am confruntat cu tot soiul de situații. A fost președinte Ion Iliescu, care a avut o mare calitate: nu era credibil. Sigur că eu apreciez foarte mult faptul că domnul Ion Iliescu a fost cel care a dezamorsat diversiunea de la Târgu Mureș, care ar fi fost de natură să ducă la destructurarea României. Pentru aceasta am toată stima și considerația. Dar mai departe i-a lipsit credibilitatea, în ciuda votului masiv care l-a acreditat ca președinte.

Pe urmă, l-am avut pe domnul Emil Constantinescu: în sfârșit, un profesor universitar, un om de cultură fără niciun fel de discuție, dar care a fost pierdut în jungla politicii. A fost prea slab pentru jungla politicii.

Și pe urmă au venit șmecherii lui Traian Băsescu. De fapt, românii asta merită: un șmecher ca Traian Băsescu sau un total incult politic, ca acest Klaus Werner Iohannis.

Este de văzut ceea ce vor românii să îi reprezinte”, a încheiat Lucian Bolcaș.

2 comentarii la “Bolcaș desființează demersul lui Orban anti-Dăncilă: Își plătește achitarea! EXCLUSIV

  1. Orice cetatean se poate adresa instantelor, daca ,fara sa fie specialist in drept, considera ca s-au incalcat niste legi. Evident ca aceasta „plangere” are o incarcatura importanta „politica „.In acelas timp, fara sa fiu specialist in drept constat ca „politicianul numarul 1” al Romaniei califica aceasta „plangere penala” drept „o prostie” si in acelas timp „o lovitura de stat”.De cand o „plangere penala” este o lovitura de stat?! In Romania de azi nici „condamnarile definitive” nu sunt „lovituri de stat”! Cu atat mai putin .cred eu o „plangerile penala „.Curat murdar coane Fanica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *