Skip to content
Internațional

Bolivia şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Cuba

ebay.com
" "

Guvernul bolivian a anunţat vineri că şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Cuba, după declaraţii ale şefului diplomaţiei cubaneze cu privire la preşedinta interimară Jeanine Anez, considerate „inadmisibile” de La Paz, informează AFP şi Reuters.

„Ministerul Afacerilor Externe (al Boliviei) anunţă că a luat decizia de a suspenda relaţiile diplomatice cu Republica Cuba începând de astăzi”, a anunţat ministrul bolivian al afacerilor externe, Yerko Nunez.

" "
" "

Omologul său cubanez, Bruno Rodroguez, a calificat-o pe Anez, preşedinta interimară a Boliviei începând din 12 noiembrie, drept „pucistă autoproclamată”.

La 10 noiembrie, Evo Morales a demisionat sub presiunea forţelor armate după victoria sa pentru al patrulea mandat din primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 20 octombrie, un scrutin afectat de nereguli, potrivit Organizaţiei Statelor Americane (OSA).

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, s-a proclamat preşedinte interimar, fiind al doilea vicepreşedinte al Senatului. Ocupanţii funcţiilor superioare acesteia prevăzuţi de Constituţie pentru a-l înlocui pe preşedinte îşi înaintaseră şi ei demisiile.

Alegerile generale din Bolivia sunt prevăzute la 3 mai. În eventualitatea turului al doilea, scrutinul va avea loc la 14 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *