Skip to content
Politică

Bolojan: Cea mai bună strategie pentru a câștiga alegerile în București este un candidat comun al opoziției

bihorstiri.ro
Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, spune că cea mai bună strategie pentru a câștiga alegerile în București este un candidat comun al opoziției. Altfel, e „foarte riscant”, afirmă edilul PNL.
„Din punctul meu de vedere, fiind destul de probabilă alegerea primarilor într-un singur tur, aceasta presupune, pe baza unor analize în urban mare, unde componenta inclusiv de vot politic are o importanță mare, acolo unde intri într-o competiție cu un primar, să faci în așa fel încât să te duci cu candidați unici ai opoziției. Asta e cea mai bună strategie pentru a putea câștiga o primărie cu șanse foarte mari. Dacă se merge pe candidați diferiți, atunci riscurile sunt foarte mari și cine și le asumă nu are decât, dar ar fi păcat”, a declarat liberalul Ilie Bolojan, la Digi 24.
Întrebat dacă ar lăsa Oradea pentru București, în cazul în care partidul i-ar cere să vină să candideze în Capitală, Bolojan a spus că „nu s-a pus această problemă” și a adăugat că el se simte legat de Oradea și crede că în București este bine să fie candidați care „sunt acceptați de bucureșteni”, care cunosc datele din București, pentru că altfel șansele sunt mult diminuate.
„Sunt convins că forțele de centru dreapta, PNL-ul, vor găsi o soluție corectă pentru București”, crede Ilie Bolojan.
În ceea ce privește cuplarea localelor cu alegerile parlamentare anticipate, primarul Oradei recunoaște că ar putea crea o anumită confuzie și ar pune dificultăți de agendă candidaților. „Un candidat la primărie care s-ar întâlni cu electoratul s-ar putea trezi că oamenii îl întreabă despre pensiile speciale, după cum un candidat care țintește Parlamentul s-ar putea trezi cu întrebări legate de administrația locală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *