PSnews

Ultima Oră

Bolojan, desființat chiar la el acasă. Lucia Varga candidează pentru președinția PNL Bihor

ebihoreanul.ro

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, se vede atacat dur chiar la el acasă. Lucia Varga (fost deputat și ministru al Apelor și Pădurilor în guvernul Victor Ponta 2) candidează pentru președinția PNL Bihor, organizație condusă în prezent de către fostul secretar general al partidului.

Varga a făcut anunțul vineri, într-un comunicat trimis PSnews.ro, unde a conturat un bilanț al stilului dezastruos de conducere de care a dat dovadă Bolojan. De altfel, Ilie Bolojan poate fi tras la răspundere pentru rezultatul catastrofal obținut de către liberali în București în urma alegerilor locale de pe 5 iunie 2016, întrucât edilul orădean a coordonat campania electorală la nivel național.

Redăm mai jos mesajul integral al Luciei Varga:

„Astăzi, 21 aprilie 2017, mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al filialei Bihor a Partidului Național Liberal.

Am luat această decizie deoarece consider că drumul pe care a pornit PNL Bihor, sub actuala conducere, este unul greșit, ceea ce a dus partidul la o contra perfromanță electorală greu de crezut.

Principiile democratice precum meritocrația, egalitatea de șanse și libertatea de expresie au fost abandonate.

Mă înscriu în cursa pentru alegerea președintelui filialei Bihor pentru a arata că în Partidul Național Liberal sunt și alte opinii despre modul de organizare și conducere a unei formațiuni politice moderne, care pune cetățeanul pe primul loc, care este condus democratic, care promovează principiile democratice în interiorul și în afara partidului. În acest moment, PNL Bihor este izolat, față de alte formațiuni politice, dar mai ales față de electorat.

Intru într-o luptă inegală cu actualul președinte interimar al PNL Bihor, Ilie Bolojan, care are toate pârghiile în partid. Însă am decis să intru în această bătălie pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației din partid și pentru a arată că se poate și altfel,o altfel de politică, așa cum cetățenii ne-au spus de mai multe ori. Și dacă în interiorul partidului nu există șanse egale pentru toată lumea, dacă în interiorul partidului nu sunt alegeri directe, dacă în interiorul partidului se prefer delegările și interimaturile, ce exportăm în afara lui?

De aceea, asigur pe toți membrii că mă voi lupta ca acest partid să se reîntoarcă către democrația internă, către principiile care vor garanta fiecărui membru liberal recompensa pentru munca depusă și performanță și mai ales pentru a credibiliza acest partid în raport cu electoratul nostru de dreapta pe care l-am dezamăgit”.

Despre ambițiile lui Ilie Bolojan către președinția centrală a PNL redacția PSnews.ro a scris încă de joi seară.

DETALII AICI: Congres PNL. Întâlnire de taină: se trag sfori pentru AL TREILEA candidat EXCLUSIV SURSE

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi