Boloș anunță demiteri la conducerea ANAF: „Și la vămi urmează cât de curând să vedeți schimbările”

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook / Marcel Boloș

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat pentru Jurnalul de Seară, de la Digi24, că va demite vicepreședinții ANAF. „Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanță,” a precizat ministrul.

-În decembrie ați spus că veți face schimbări la vămi și la ANAF. Marcel Boloș: Da, urmează. Am spus că după Bobotează, deci aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF și a Autorității Vamale vor pleca în zilele următoare, să fie propuse aceste schimbări. Desigur, decizia e la premier.

-Adică vreți să-i schimbații pe șefii de la vămi și de la ANAF.

Marcel Boloș: Nu există ANAF și Autoritatea vamală cu conducere lipsită de performanță. Sunt cele mai importante instituții ale statului român. Ne uităm la planul de venituri pe care le-am avut în cursul anului 2023 și la realizările care..

-La cât sunt?

Marcel Boloș: În ultima lună pot să spun că, după lungi eforturi și discuții și măsuri pe care le-am implementat, ANAF-ul a fost în luna decembrie cu 2 premiere. Prima, a realizat planul la venituri. A doua a fost că directia mari contribuabili, 16 mld planificat venituri, 16 mld realizări. Deci banii nu au venit așa peste noapte. Am muncit alături de doamna președinte să putem să avem acest nivel, această valoare a veniturilor record. Și planul pentru 2024, care e unul ce vizează încasări medii de 40 mld lei.

-Deci pe doamna o păstrați.

Marcel Boloș: O doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă și da, pot să spun cu mâna pe inimă că…

-Și pe cine schimbați? Pe subalternii ei?

Marcel Boloș: Vicepreședinții vor face parte din propunerea de a fi revocați.

-Toți?

-Da.

-Iar la vămi?

Marcel Boloș: Urmează cât de curând să vedeți schimbările. Sunt schimbări care sper să aducă profesionalism și implicare în realizarea obiectivelor de investiții. Numai Autoritatea Română Vamală are 2 proiecte de importanță majoră pentru țară: scannerele și introducerea sigiliului electronic al mărfurilor, alături de simplificarea procedurilor vamale. Ceea ce nu e puțin lucru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: