Boloș: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. Nu există motiv pentru un sistem de impozitare progresiv

Marcel Boloș
Marcel Boloș. Sursa foto: CAPTURĂ PS NEWS

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, transmite despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România și nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv. Ministrul dă asigurări că nu au în plan să schimbe cota unică, pentru că datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori.

Ministrul Finanțelor afirmă într-o postare că pe tema cota unică vs impozitare progresivă nu s-a schimbat nimic, scrie News.ro

”Perspectiva mea este cât se poate de fermă: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Național Liberal”, spune ministrul.

Marcel Boloș arată că ”nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”.

”Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori. Cota unică impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare. Și-a dovedit această utilitate imensă pentru economie și populație”, mai afirmă Boloș.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL